BAE’de tüp bebekte ilk 3 deneme ücretsiz

Salı günü kabul edilen bir yasa ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) tüp bebek tedavisi almak isteyen binlerce çift artık embriyolarını koruyabilecek.

BAE Federal Ulusal Konseyi tarafından kabul edilen yasa ile eşler embriyolarını beş yıl boyunca saklama hakkına sahip olacaklar.

HER YIL YAKLAŞIK 10 BİN TÜP BEBEK

BAE’de tüp bebeğe olan talep sürekli artış gösteriyordu ve şu an Mena bölgesinde açılan bir klinik her yıl yaklaşık olarak 10 bin çiftin tüp bebek tedavisini yapıyordu.

Uzman yeni çıkarılan yasayı memnuniyetle karşılarken, yeni yasanın insanları hem pahalı hem yorucu hem de zamandan tasarruf etmelerine neden olacağını dile getirdi.

BAE VATANDAŞLARINA ÜCRETSİZ OLACAK

Abu Dabi ve Dubai’de tüp bebek tedavisi yapan HealthPlus CEO’su Macd Abu Zant “Bir yıla yakın bir süredir bu düzenleme için lobi çalışmaları yapıyoruz. Her yıl BAE’nin her yerinden, Umman’dan, Suudi Arabistan’dan ve Bahreyn’den yaklaşık olarak 10 bin çifte tüp bebek konusunda yardım ediyoruz” diye konuştu.

Embriyoları donduran çiftler daha sonra tekrar tüp bebek yapmak istediklerinde tedavinin ilk aşamalarını yeniden almak zorunda kalmayacaklar.

BAE’nin mevcut yasalarına göre, bir çift yılda üç defa ücretsiz tüp bebek tedavisi görebilirken, BAE vatandaşı olmayanların sigortası nadiren bu tedaviyi kapsıyor.

The National