Dubai’nin en iyi fotoğraflarını çekmek için 5 ipucu

Ödüllü fotoğrafçı Dany Eid size Dubai’de harika fotoğraflarını nasıl çekeceğinizi gösteriyor.

  1. İPUCU – İZİN ALARAK FOTOĞRAF ÇEKİN

Dubai, kültürel çeşitlilik ve mimarisi nedeniyle fotoğrafçılık için en iyi şehirlerden biridir. Şehir, ister araba ister tekne olsun, bol miktarda hareketle dolu. Ancak şehrin fotoğraflarını çekmeye başlamadan önce, her zaman fotoğraf çekme izniniz olduğundan emin olun, izinsiz fotoğraf çekmeyin.

 

  1. İPUCU – GÜNÜN MAVİ SAAT’İNİ KULLANIN

İster telefon kullanıcısı olun, ister profesyonel fotoğrafçı olun, fotoğraf çekmek için doğru zamanı seçmelisiniz. Gün batımından sonra esas olan ‘Mavi Saat’te fotoğraf çekmenizi öneririm. Dubai’de, Mavi Saat sadece 10 dakika sürer ama bu birkaç dakika içinde aldığınız tonlar ve renkler çok güzel ve harika kompozisyonlar yaratabiliyor.

 

  1. İPUCU – İYİ EKİPMANA YATIRIM YAPIN

İyi bir SLR veya DSLR fotoğraf makinesine ve ayrıca bir lense yatırım yapın. Dubai’deki ufuk çizgisini yakalamak için Ultra Geniş Açı lense ihtiyacınız var. Ayrıca, üretim sonrası aşamada, vurgulamaları, gölgeleri ve tonları kontrol etmek için dijital harmanlama uygulayın. YouTube’da konuyla ilgili çok sayıda öğretici bulabilirsiniz. Fotoğraflarınız için doğru açıyı seçmek önemli ve özellikle uzun pozlamalı fotoğraflar için tripod almayı unutmayın.

 4.İPUCU – ETRAFI İNCELEYİN VE KOMPOZİSYONU KONTROL EDİN

Dubai’deki su ve bulutlar nedeniyle burada uzun pozlama çok güzel oluyor. Dubai’deki en büyük zorluklardan biri hava durumu. Mart ayından Eylül ayına kadar Dubai can sıkıcı olabilen ağır nem ve sıcaklığa sahip. Ancak bazen sisli bir yaz sabahı ve gün doğumu sırasında güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

 

  1. İPUCU – EĞİTİM VE DENEYİME YATIRIM YAPIN

Instagram’ya yakışır fotoğraflar çekmek büyük bir trend olsa da, bu fotoğrafların çoğunun tekrarlandığını görüyorum. İnsanları kutunun dışında düşünmeye, güzel kompozisyonlar aramaya ve farklı açıları denemeye teşvik ediyorum. Başka birinin çektiği gibi aynı açıyla çekim yapmak zorunda değilsiniz. Ayrıca, ekipmana yatırım yapmak önemli iken, eğitim ve tecrübeye yatırım yapmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Başkalarıyla çekim yaptığında, onlardan yeni şeyler öğrenebilirsiniz bu size bir sanatçı olarak büyük değer katabilir.

Gulf News