Sri Lanka’daki kanlı saldırılara uluslararası kınama

İngiltere Başbakanı Theresa May, Sri Lanka’da üç kilise ve üç otele yönelik saldırıları ‘dehşet verici şiddet eylemleri’ olarak nitelendirerek kınadı.

May Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Başbakan May Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Sri Lanka’daki kiliseler ve otellere yönelik şiddet eylemlerinin gerçekten dehşet verici olduğunu belirterek, insanların inancını korkmadan yerine getirmesi için birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti.

ALMANYA VE İNGİLTERE’DEN KINAMA

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Sözcüsü de, “Sri Lanka’da Hristiyanların Paskalya ayini sırasında saldırıya uğradığı ve öldürüldüğü haberiyle dehşete düştük. Onlarla birlikte yas tutuyor, yaralılar ve aileleri için dua ediyoruz. Terörizmin zaferine, dini nefrete veya hoşgörüsüzlüğe izin verilemez” ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nda bulunan Kriz Yanıt Merkezi ise, Sri Lanka’daki durumun net olmadığını aktararak, Alman vatandaşlarının saldırılardan etkilenip etkilenmediğini belirlemeye çalıştıklarını belirtti.

Sri Lanka tıbbi kaynakları, üç kilise ve üç lüks otelde meydana gelen altı patlama nedeniyle 35’i yabancı olmak üzere en az 156 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kudüs’teki Kutsal Topraklar Kiliseleri ise, farklı din ve etnik kökenden gelen tüm Sri Lankalılar ile dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, yaralılara şifa diledi. Açıklamada ayrıca, teröristlerin öldürmeye tövbe etmesi için Allah’tan onlara ilham vermesini istedikleri de kaydedildi.

Şarkul Avsat