​Suudi Arabistan’dan ABD’nin İran’a yönelik uygulamalarına destek

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İbrahim el-Assaf, ülkesinin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İran petrol ihracatına uygulanan yaptırım kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

El-Assaf,  Uluslar arası alandaki terörizmin sponsoru olan İran rejiminin istikrarsızlaştırmaya yönelik politikalarının durdurulması için ABD tarafından atılan söz konusu gerekli adıma ülkesinin verdiği desteğe işaret etti. İran rejiminin devlet kaynaklarını uluslararası hukuk ilkelerini görmezden gelerek kullandığını vurguladı.

Bakan, Suudi Arabistan’ın söz konusu tutumunun amacının İran rejimini uluslararası hukuk ilkelerine uymaya zorlamak  diğer ülkelerin iç işleri ile birçok ülkede kaos ve yıkımına yol açan faaliyetlerini durdurmak olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İbrahim el-Assaf, Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı tarafından yapılan açılamaya da dikkat çekti.

Enerji Bakanı açıklamasında, Suudi Arabistan’ın daimi olarak  piyasalardaki istikrar arayışını desteklediğini, tüketicilere yeterli miktarda petrol tedarikini sağlamak ve küresel ekonominin istikrarını ve büyümesini sağlamak için tüketicilerle koordinasyon içinde olmaya devam edeceğini belirtmişti.

Şarkul Avsat