‘Expo 2020 Dubai’ afişleri Emiretes ile uçuyor

‘Expo 2020 Dubai’ afişleri Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait 40 uçağa resmedildi. A380’in mühendislik merkezinden gelen uçaklar seçilen üç renk ile üç temanın ana fikri verilmeye çalışıldı. Mavi, hareketlilik… Turuncu, çeşitlilik… Yeşil, sürdürülebilirlik…

BAE, 2017 yılında, mavi rengi ile hareketlilik temasını, turuncu rengiyle çeşitliliği ve fırsatları, yeşil rengiyle ise sürdürülebilirlik fikrine dikkat çekmeyi hedefliyor.

“Hareketlilik” temasını simgeleyen ve o zamandan beri Expo afişlerini taşıyan mavi 777-300ER uçaklar, global taşıyıcı ağ içinde 134 şehri ziyaret etti ve 15 binden fazla uçuşla 66 milyon kilometre yol kat etti.

 

EXPO 2020: FIRSATLAR, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, HAREKETLİLİK

Emirates Havayolu ve Grubu İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Said Al Mektum, “Dubai’de Expo 2020’nin başlatılmasına geri sayım devam ederken Emirates ağının farkındalık yaratmak ve dünyanın dikkatini çekmek için gücünü kullanıyoruz. Etkinliğin “Fırsatlar, Sürdürülebilirlik ve Hareketlilik” başlıklı üç teması olacak. Emirates, Dubai ile katılımcı destinasyonların birçoğu arasında doğrudan uçuşlar sunarak ziyaretçilerin global etkinliği test etmelerine önemli bir rol oynayacak” dedi.

DÜNYAYI BİR ARAYA GETİREN FUAR: EXPO 2020

Uluslararası İşbirliği Devlet Bakanı Reem bint İbrahim Al Haşimi, “Expo 2020 bir buçuk yıldan daha kısa bir sürede başlatılacak ve dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçiyi çekecek. Emirates’in bu etkinliğin ilk resmi ortağı olacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Expo 2020, 190 ülkeyi burada Dubai’de bir araya getiren iyi bir örnek” ifadelerini kullandı.

Proje içi hazırlanan posterler, 14 ay boyunca 20 A380 ve 20 Boeing 777 ile uçuş gerçekleştirecek. Aynı zamanda ilk kez,  A380 ve Boeing 777’nin dış yapılarına ve motor gövdelerine etiketler yerleştirildi.

270 UÇAKTAN OLUŞAN BİN 700’DEN FAZLA UÇUŞ

Emirates, 86 ülkedeki 150’den fazla destinasyona sahip ağı üzerinden insanları ve fırsatları birbirine bağlayan 270 uçaktan oluşan modern bir filo işletiyor.

Emirates’in Dubai’den haftada bin 700’den fazla uçuş gerçekleştirmesi, ticaret, turizm ve iletişimin büyümesini kolaylaştırıyor. Ayrıca daha fazla iş yaratmayı ve yabancı yatırımları teşvik etmeyi de destekliyor.

Oxford Economics’e göre Dubai, 1 milyondan fazla nüfusa sahip 149 şehre doğrudan uçuşlar sunuyor ve 916 milyondan fazla kişiye ihracat pazarlarında hizmet veriyor.

WAM