BAE, Yemen’de Husilerin tahrip ettiği okulları onarıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yerel eğitim sektörünü destekleme çabalarının bir parçası olarak Yemen’in Kızıldeniz Sahili’ndeki Mocha Bölgesi’nde bulunan bir okulun yeniden faaliyete geçmesi için gerekli ihtiyaçların temin edilmesini ve onarımını üstlendi. Okul, 10 farklı köyden bin 500 öğrenciye hizmet verecek.

BAE Kızılayı (ERC) İnsani İşler Direktörü Mohammed Al Junaibi, Şehit Muhammed Ali Okulu’nda yenileme, gerekli malzemeleri temin etme ve entegre bir güneş enerjisi sistemi kurma girişiminde olduklarını söyledi.

Mocha Bölgesi Eğitim Ofisi Genel Müdürü Qasim Al Shadhili, yenilenen bu okulun çevresinde bulunan 10 köyden bin 500 öğrenciye uygun bir akademik ortam yaratacağını söyledi. Aynı zamanda, Mocha Bölgesi’ndeki Husi isyancıları tarafından tahrip edilmiş yedi okulun BAE Kızılayı tarafından yeniden inşa edildiğini ve yeni mobilyaların temin edildiğini belirtti.

Okul Müdürü Ali Faqeer Ahmed ve okulun akademik personeli, Yemen’in, eğitim sektörünün yanı sıra insani desteklerinden ötürü BAE ve insani yardım kolu ERC’ye teşekkür etti.

WAM