​SMDK, Suriye’de ofis açtı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa, Halep kırsalı yakınında bulunan Çobanbey’de SMDK’ya ait özel bir ofisin açıldığını söyledi. Mustafa, Suriye’de kurtarılan tüm alanlarda ofisler açılacağını ifade etti.

Başkan açıklamasında, bölgedeki koalisyon güçlerinin varlığının yeni olmadığını, koalisyon kurumlarının çoğunun yıllarca evden çalıştığını belirterek, önemli ve yoğun çabaların ardından Suriye’de özel bir merkez açtıklarını belirtti.

SMDK Başkanı Abdurrahman Mustafa açıklamasında, “Hizmet geliştirme ve iş sağlama teması önceliğimiz. Bunun hızlı bir şekilde vatandaşların hayatına yansımasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

“SURİYE HALKI UYGUN BİR ŞEKİLDE YÖNETİLECEK”

Mustafa ayrıca, kurtarılan bölgelerdeki tüm planlarının, hizmetlerin güvence altına alınması olduğunu belirterek bunların halktan aldıkları talepler doğrultusunda olduğuna dikkati çekti. Bölgedeki geçici hükümet ve yerel konseyler arasındaki ilişkileri güçlendirmeye odaklandıklarını söyleyen Başkan Mustafa, koordinasyonu arttırmak ve ortak planlama seviyesini yükselme ihtiyacına değindi. Abdurrahman Mustafa, Suriye geçici hükümetine halkın desteğini artırmak ve yeniden düzenlemek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Suriye geçici hükümetinin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib kırsalında faaliyet gösterdiğini söyleyen Mustafa, Dr. Cevad ebu Hattab ve ekibinin geçici hükümetin başkanlık seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı, Suriye içindeki halka hizmetin koalisyon olarak öncelikleri olduğunu belirterek, “Hizmet kurumlarını geliştiriyoruz, böylece hizmetler daha etkili oluyor. Kurtarılmış bölgelerde Suriye halkı uygun bir şekilde yönetilecek” dedi.

Şarkul Avsat