BAE, Arap finans kurumları ortak toplantılarına katıldı

Mali İşler Bakanı Obaid Humaid Al Tayer’in başkanlık ettiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) heyeti, Perşembe günü, Arap mali kurumlarının ortak yıllık toplantısına ve Kuveyt’te düzenlenen Arap Maliye Konseyi toplantısına katıldı.

BAE heyetinde, Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası Müdürü Mubarak Rashed Al Mansoori, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Younis Haji Al Khoori, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Younis Hacı Al Khoori ve iki kuruluştan bir dizi üst düzey yetkili ve finans uzmanı yer aldı.

Katılımcılar arasında Arap maliyesi ve ekonomi bakanları, Arap merkez bankası yöneticileri, Arap maliyesi kurumlarının başkanları ve bir dizi bölgesel ve uluslararası kuruluşun yanı sıra finansal ve ekonomik uzmanlar yer aldı.

Yıllık toplantılar uluslararası ve bölgesel ekonomik gelişmeleri gözden geçirdi, Arap ekonomik büyümesini artırmanın yollarını tartıştı ve diğer ülkelerin deneyimlerinden yararlanacak bir platform olarak hizmet etti.

Al Tayer, yıllık ortak toplantıların, zorlu bir yolculuğa rağmen görüş ve deneyim alışverişinde bulunmak ve Arap kurumlarının başarılarını gözden geçirmek için önemli bir platform olduğunu belirtti.

BAE’nin finansal ve ekonomik sektörlerde ortak Arap eylemi geliştirilmesinde kilit bir rol oynama isteğinin altını çizdi. Al Tayer, ayrıca, bölgesel işbirliğini güçlendirmek için Arap ülkeleri arasındaki ödeme sistemlerini ve ihracat ve yatırımları garanti altına almak için yeni programları dahil etmek için finansal teknolojik gelişmelerin sunduğu fırsatları kullanma ve yeni finansman araçları oluşturma ihtiyacının kullanıldığını da belirtti.

Al Tayer, “Arap finansal kurumlarının kalkınma rolünü güçlendirmeyi, mevcut araçlarını geliştirmeyi, Arap ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için yeni araçlar geliştirmeyi, iş ortamını iyileştirmeyi, Arap yatırımlarını ve ticaretini geliştirmeyi ve mevzuat, politika ve ekonomik reformları birleştirmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Al Khoori, Arap Finansal Kurumları ile yapılacak toplantıların, küresel ekonominin zorluklarını karşılamak için Arap finansal politikalarının koordinasyonu için ve Dünya Bankası grubu ve Uluslararası Para Fonu gibi uluslararası finans kuruluşlarının ortak gereklilikleri tanımlamasının şart olduğunu söyledi.

“Arap Ortak Finansal Kurumları, Arap ülkelerinin kalkınma çabalarının desteklenmesinde kilit bir rol oynamaktadır ve Maliye Bakanlığı, bölgesel ve uluslararası ilişkiler ağını güçlendirme çabalarının bir parçası olarak benzer toplantılara sürekli olarak katılmayı ve Hükümet mali politikalarının geliştirilmesinde ve uygulanmasında bölgesel ve uluslararası düzeylerde lider konum.” dedi.

BAE, Arap kurumlarının başkentine ana katkılardan biri. Ülkenin payı 18,3 milyar ABD Doları (%6,57) tutarındadır.

WAM