Suriye’de kaçırılan Güney Afrikalı gazeteci videoda ortaya çıktı

Güney Afrika’daki bir STK, 2017’de Suriye’nin Kuzeybatısında belirlenemeyen bir silahlı bir grup tarafından kaçırılan Güney Afrikalı foto muhabirinin hala hayatta olduğunu gösteren bir video dosyası aldıklarını açıkladı.

Kurumun sorumlusu İmtaz Süleyman, sosyal medya sitelerinde yayınlanan mesajında, “Bu durum iki yıl üç ay sürdü ancak kurum sonunda Shiraaz Muhammed’in hayatta olduğuna dair bir kanıt edindi” dedi.

KAÇIRILAN BİRÇOK GAZETECİDEN BİRİ

Şhiraaz Muhammed, 10 Ocak 2017 tarihinde Halep’in batısındaki İdlib kentinin Darkush kasabasında bir hastanenin önünden kaçırılmıştı. Kurum, kaçırıldıktan bir yıl sonra birçok soruya cevap bularak fotoğrafçının hala hayatta olduğunu gösteren dolaylı kanıtlar elde ettiklerini açıkladı.

Süleyman, 30 saniye süren videoda, Shiraaz Muhammed’in silahlı bir adamın önünde konuştuğunu ve videoda tarihin 13 Nisan 2019’u gösterdiğini söyledi. Süleyman daha fazla ayrıntıya girmeden, “Video önemli bilgiler veriliyor” dedi.

Suriye’deki savaşın başladığı 2011 yılından beri, özellikle DEAŞ tarafından birçok yabancı gazeteci kaçırıldı. Örgütün Suriye’de ilan ettiği “devlet”  ülkenin doğusunda geniş bir bölgeyi ele geçirdikten sonra geçtiğimiz ay düşmüştü.

Şarkul Avsat