Yemen Ulusal Ordusu Ed-Dali ve Taiz’de ilerliyor

Yemen Ulusal Ordusu, ülkenin güneyinde yer alan ed-Dali şehrine bağlı el-Azarik’teki bazı alanları kontrol altına almasının ardından, Taiz Valiliği’nin doğusundaki Mevlevi bölgesinde bulunan Bahir’e doğru ilerlemeyi başardı.

Yemen ordusuna bağlı 26 September sitesine konuşan askeri bir kaynağa göre, söz konusu ilerleme  Halk Direnişi Güçleri’nin desteği ile İran tarafından desteklenen Husi milislerin bulunduğu cephelerin temizlenmesinin ardından geldi.

Söz konusu kaynağa göre, Husi saflarında yaşanan büyük çöküşün ardından, Yemen Ulusal Ordusu Mevlevi bölgesine doğru ilerledi.

Husi milisler ile yaşanan çatışmalar sırasında, milislerin liderinden Macid eş-Şulin yakalanırken, Cemal es-Seyyid isimli Husi kontrol noktası komutanı da öldürüldü.

Ulusal Ordu birlikleri ayrıca, Arap Koalisyonu’na ait helikopterlerin desteği ile Saada’da bulunan es-Safra ilçesinde yeni bir bölgeyi Husilerden kurtarmayı başardı.

Yemen resmi haber ajansı SABA’ya konuşan Tuğgeneral Ahmed el-Markaşi, Yemen ordusunun, Arap Koalisyonu’na ait helikopterlerin desteği ile Saada’da bulunan es-Safra ilçesinde yeni bir bölgeyi Husilerden kurtarmayı başardığı ve milisler tarafından bölgeye yerleştirilen mayın ve patlayıcıların temizlendiğini bildirdi.

El-Markaşi, yürütülen askeri operasyonlar sırasında bazı Husi milislerinin öldürüldüğü ve çok sayıda militanında yaralandığı bilgisini de verdi.

Şarkul Avsat