Suudi vatandaşlara Türkiye’ye gelin çağrısı yaptı!

Türkiye’nin Riyad Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabı üzerinden Arapça olarak yayınlanan açıklamada Türkiye’nin dünyanın dört bir yanından gelen turistlere güvenli bir tatil sunduğu, Suudi Arabistan vatandaşları için de Türkiye’nin önemli bir tatil merkezi olduğu belirtildi.

Basında Türkiye ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen bildiride, bu tür haberlerinin Körfez vatandaşlarını Türkiye’ye karşı kışkırttığı ifade edildi.

Independent Türkçe’nin haberine göre, açıklamada bu tür haberlerin “geçersiz ve yanlış olduğu, somut kanıtlara dayanmadığı ve kamuoyunu yanlış yönlendiren kötü niyetli bir propaganda” olduğu vurgulandı.

Bildiride büyükelçiliğin Suudi vatandaşlara her türlü desteğe hazır olduğu belirtildi.

“TURİST SAYISI YÜZDE 6 ARTTI”

Riyad Büyükelçiliği’nin açıklamasında dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ülkedeki doğal güzellikleri ve tarihi mekanları gördüğü belirtildi.

2019’un ilk çeyreğinde Türkiye’ye gelen turist sayısında yüzde 6.1’lik bir artış olduğu, ülkeye gelen 5.5 milyon turistten 75 bin 266’sının Suudi Arabistan vatandaşı olduğu kaydedildi.

AÇIKLAMA SUUDİ YAZARIN KÖŞE YAZISI SONRASINDA GELDİ

Suudi Arabistan’ın en büyük gazetelerinden biri olan Okaz’da yazan Hayla Muşavva’nın 29 Nisan tarihli “Türkiye’ye gitme” başlıklı yazısı, Riyad Büyükelçiliği’nin açıklamasını tetikleyen faktörlerden biri oldu.

Muşavva yazısında “Discovery Channel” kanalında yayınlanan Türkiye belgeselinde ülkeye gelen turistlerin buradaki restoranlarda ve dükkanlarda nasıl kandırıldığı ve kendilerine yüksek fiyattan satış yapıldığına yönelik raporu aktardı.

Suudi yazar, “Binlerce dolarlık faturayı gören turistler hemen en yakın polis merkezine gidiyor. Ancak polisle restoran sahibi anlaşmalı olduğu için hiçbir sonuç elde edemiyor” diye yazdı.

Muşavva yazısının devamında bazı Körfez vatandaşlarının kötü muameleye ve hakarete maruz kaldığını iddia etti. Yazısının sonunda ise “Türkiye’ye gitmeyin” çağrısı yaptı.

Şarkul Avsat