​Suudi Arabistan soykırım iddialarına karşı Türkiye ve Azerbaycan’ın yanındadır

Suudi Arabistan’ın Bakü Büyükelçiliği, Riyad yönetiminin, “Ermeni soykırımı” iddialarına karşı Azerbaycan ve Türkiye’nin yanında olduğunu yineledi.

Yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’ın Azerbaycan’ın uluslararası camiada her zaman yanında olduğunu açıkladı.

Büyükelçilik, Riyad yönbetiminin ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosuna, 1915 olaylarının “Ermeni soykırımı” olarak tanınmasına ilişkin sunulan karar tasarılarına karşı olduğunu yineledi.

Büyükelçilik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi Prenses Rima bint Bender’in, Suudi Arabistan’ın, söz konusu tasarıları desteklediği yönündeki güvenilir olmayan bazı medya organları ve sosyal medyada dolaşıma sokulan iddialara işaret ederek, Riyad’ın “1915 Olayları” konusundaki tavrının sabit olduğunu yineledi.

Büyükelçilik, bu iddiaların utanç verici olduğunu, Rima bint Bender’in şu ana kadar hiçbir Kongre üyesi ile görüşmediğini ve bu konuda bir açıklama yapmadığını söyledi. Bu siteler ve basın organlarının, her zaman Suudi Arabistan ve siyasi duruşu hakkındaki doğru olmayan bilgileri sunduğunu ve bunu Suudi Arabistan ile İslam ülkeleri ve halkları arasını açmak, tahrik ve ayırımcılık konusundaki kişisel çıkar ve eğilimlerine hizmet etmek amacıyla yaptığını vurguladı.

Şarkul Avsat