Suudi Arabistan bölgenin dijital merkezi olma yolunda

Riyad’da düzenlenen Global Dijital Hükümet Zirvesi’nde bir konferansta, Suudi Arabistan’ın bölgenin dijital merkezi olma yolunda ilerleyişine devam etmesi için teknolojik ilerlemelere ayak uydurması gerektiği vurgulandı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Global Dijital Hükümet Zirvesi’nde, Suudi Arabistan genelindeki devlet kurumlarından 200’den fazla yönetici, dijitalleşmeyi ve topluma fayda sağlayacak şekilde nasıl uyarlanacağını tartışmak için Riyad’da bir araya geldi.

SUUDİ ARABİSTAN DİJİTAL MERKEZ OLMA YOLUNDA

Yesser CEO’su Ali el Asiri, yapay zeka ve robotik gibi son on yılda toplumu etkileyen en son teknolojik gelişmelere dikkat çekti. Suudi Arabistan’ın devlet faaliyetlerini geliştirmek ve ülkedeki yaşam kalitesini artırmak için bunları nasıl kullanabileceğini vurguladı.

Suudi Telekomünikasyon ve Bilişim Bakanı Abdullah bin Amer Al Sawaha, Suudi Arabistan’ın bölgenin dijital merkezi olma yolunda sağlam adımlar ile ilerlediğini dile getirdi.

Konferansa katılan konuşmacılar arasında İsveçli gazeteci, yazar ve dijital fütürist Andreas Ekstrom, dijital dönüşümün geleceği ve insanlık, kamu hizmeti ve devlet politikaları üzerindeki etkileri hakkında bir sunum yaptı.

Zirvenin, devletin dijitalleşmesinin daha fazla gelişmelerinin tartışılması için Suudi Arabistan’da yıllık olarak yapılması planlanıyor.

Arab News