Suudi Arabistan’daki Batılı diplomatlardan Ramazan tebrikleri

Riyad’daki Batılı diplomatlar, Suudi Arabistan’da kendine özgü olan Ramazan deneyimini yaşamayı ve Suudilerin Ramazan adetlerine katılmayı sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

ABD’nin Riyad Büyükelçiliği, mübarek Ramazan ayı vesilesiyle, dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan ayını tebrik etti.

ABD’nin Riyad Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Martina Strong, “Suudi Arabistan’da bulunan diplomatik misyondaki herkes, Suudi dostlarımıza ‘Ramazan ayınız mübarek olsun’ diyor. Müslümanlar bu mübarek ayı kutlamak için aileleri ve arkadaşlarıyla toplanırken, Ramazan adetlerinizi sizinle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Başkan Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin Riyad Büyükelçisi John Abizaid ve misyondaki tüm meslektaşlarım adına sizlere ‘Ramazan ayınız mübarek olsun’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Riyad Büyükelçisi Jürgen Rannau, dünyadaki tüm Müslümanlar için özel bir önem taşıyan Ramazan ayı vesilesiyle en iyi dileklerini sunarak, “Bu ay sadece bir ibadet ayı değil, aynı zamanda kardeşlik ve toplum ruhunu da güçlendiren bir ay. Ramazan’ın manevi atmosferini yaşamak ve Suudilerin iftar sofralarına katılmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

İngiltere’nin Riyad Büyükelçisi Simon Collis, “Bu Suudi Arabistan’daki beşinci Ramazan’ım. Ramazan ayı her zaman özel ve benzersiz oldu. İftar ve sahurlarda bizi evlerinde ağırlayan Suudi arkadaşlarımızın misafirperverliği beni ve eşimi çok etkiledi. Her yıl 100 binden fazla İngiliz vatandaşı Umre ve Hac için Suudi Arabistan’ı ziyaret ediyor. Ramazan ayı boyunca Mekke ve Medine’de ibadet etmek üzere gelen birçok kişi de olacak. Ramazan ayı merhamet, hoşgörü ve iyilik ayıdır. Suudi Arabistan’da ayrıca, ülke genelindeki camilerin birçoğunun kapısının iftar için herkese açıldığı özel zamanlar da var” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Avustralya’nın Riyad Büyükelçisi Rıdvan Cadot, “Ramazan, ibadet, hoşgörü ve manevi yenilenme zamanıdır. Muhtaç olanlara yardım etmek, onları desteklemek, aile ve arkadaşlar ile bir arada toplanma zamanıdır” yorumunda bulundu.

Fransa Başkonsolosu Mustafa Mahrec, Suudiler ve Suudi Arabistan’da yaşayan Fransız vatandaşlarının Ramazan ayını kutlayarak, “Bildiğiniz gibi Ramazan, dayanışma, paylaşma, hoşgörü ve ihtiyaç sahipleri ile ilgilenme gibi bazı asil değerleri koruyor. Bu insani değerlerin hayatlarınızı yıl boyunca yönlendirdiği kesin” diye konuştu.

İngiltere hükümetinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki Sözcüsü Alison King, “Birlikte yaşama, muhabbet ve nefretin reddedilmesi, İslam dininde var olan ve özellikle mübarek Ramazan ayı içerisinde gördüğümüz harika değerler. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’deki Müslümanların başarıları ve ilham verici örnekleri hakkında bir kampanya başlatacak. Kampanya bu değerlere ve Müslümanlar tarafından oynanan önemli role ışık tutacak” dedi.

Tüm bunlarla birlikte, birçok elçilik ve konsolosluk, mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Suudi Arabistan halkı ve liderlerine kutlamada bulundu.

Şarkul  Avsat