Ramazan’da, BAE’de denemeniz gereken vegan restoranlar

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) her yıl Ramazan ayında birçok restoran menüleri ile ön plana çıkıyor. Bu restoranlar arasında bitki yemekleri yapan restoranlarda bulunuyor. Bu nedenle Dubai ve Abu Dabi’de bulunan favori vegan ve vejetaryen menülü bazı restoranları sizler için derledik.

BEASTRO/ DUBAI

Yeni Barsha Heights restoranı Beastro, Ramazan ayı boyunca sebze dostu olacak bir iftar menüsüne sahip. Kişi başı 90 Dubai Dirhemi (24.5 dolar) ile vegan ve vejetaryenler için hazırlanmış için geniş salata büfesi çorbaların, kuskus ve musakkanın olduğu geniş bir menüye sahip.

 

BOCA/ DUBAI

Avrupa esintili restoran iftar menüsünü bu yıl genişletiyor. Her hafta değişen altı yemekten oluşan menüsü ile her gün 12.00’dan 20.00’a kadar sizlerle olacak. Bütün menüler de çorba ve vegan/vejetaryen seçenekler olacak. İki yemekli menü kişi başı 90 Dubai Dirhemiyken (24.5 dolar), üç yemekli menü kişi başı 125 dubai dirhemi (34 dolar).

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

BOCA Dubai (@bocadubai)’in paylaştığı bir gönderi ()


COYA/ DUBAI – ABU DABI

Peru restoranı olan Coya, ramazan ayı boyunca vejetaryenler için hazırladığı özel menüler ile vejetaryen müşterilerini güzel bir jest yapıyor. Menülerin kişi başı fiyatı Dubai’de 250 Dubai Dirhemiyken (68 dolar), Abu Dabi’de 199 Dubai Dirhemi (54 dolar).

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

COYA Dubai (@coyadubai)’in paylaştığı bir gönderi ()


EAT WELL (GLÜTENSİZ RESTORAN) /DUBAI

Bitki yemeği yapan Eat Well restoranı Ramazan ayı boyunca 9,16,23,30 Mayıs tarihlerinde perşembe günlerine özel müşterilerine vegan menüler hazırlayacak. Menülerin fiyatı 140 Dubai Dirhemi (38 dolar) ve Entertainer ile Zomato Gold indirimleri de bulunuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

eat well Restaurant (@dubaieatwell)’in paylaştığı bir gönderi ()


FLOW/ DUBAI

Jumeirah Emirates Towers Bulvarında bulunan Flow, sağlıklı ev yemeği yiyebileceğiniz bir restoran. Ramazan ayı boyunca Arap tarzı iftar servisinde bulunacak ve menülerinde vegan yemekler de olacak. İftar menülerinin fiyatı kişi başı 98 Dubai Dirhemi (26.5 dolar)olarak belirlendi.

 

FUCHSIA URBAN THAI / DUBAI

Popüler kent yemeği yapan Fuchsia Urban Thai, kısa bir süre önce vegan menülerini duyurdu ve bu menüleri ramazan ayı boyunca müşterileri buluşturacak. Vegan menüler 75 Dubai Dirhemi (20.6 dolar) etli menüler 89 Dubai Dirhemi (24.2 dolar).

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Fuchsia Urban Thai (@eatfuchsia)’in paylaştığı bir gönderi ()


HILLHOUSE BRASSERİE / DUBAI

Vegan, vejetaryen yemeklerinizin tadını Dubai Hills Golf Kulübü’nün harika manzarası karşısında çıkarabilirsiniz. Servis saatleri 18.30 ile 20.30 arasında ve kişi başı 135 Dubai Dirhemi (36.7 dolar).

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Hillhouse Brasserie (@hillhousedubai)’in paylaştığı bir gönderi ()


LITTLE ERTH BY NABZ&G/ DUBAI

Beş çeşit Orta Doğu bitki yemeklerinden oluşan menüleriyle JLT favori restoranı bu ramazan ayında sizler için özel iftar menüleri hazırlayacak. Menüler kişi başı 89 Dubai Dirhemi (24.2 dolar). Ramazan ayının ilk haftasına özel olarak iki kişilik menüler 120 Dubai Dirhemi (32 dolar).

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Little Erth by Nabz&G (@nabzandg)’in paylaştığı bir gönderi ()


 

MYOCUM / DUBAI

Gurme Avusturalya kafesi olan Myocum, ramazan ayında müşterileri için vegan iftar menüleri hazırladı. Her hafta farklı yemeklerden oluşan menüler her cumartesi günü müşterileri ile buluşacak. Her hafta farklı bölgelerin yemeklerini sunacak olan mekân ilk hafta Myocum tarzı yemekler hazırlamayı planlarken sonraki haftalar Güney Amerika ve Akdeniz yemekleri yapmayı planlıyor.

Vegan menülerin fiyatı kişi başı 110 Dubai Dirhemi (30 dolar), diğer menüler 95 Dubai Dirhemi (25.8 dolar) olarak belirlendi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MYOCUM (@myocum_dubai)’in paylaştığı bir gönderi ()


SIMPLE CAFE / ABU DABI

Zayid Spor Şehri kafesi ramazan ayı boyunca açık olacak ve menüsünde lezzetli değişiklikler yapmayı planlıyor. Kafe haftanın her günü için beş çeşit yemeği iftardan önce evinize teslim edecek şekilde hazırlıyor. Bu menülerin fiyatı teslimat dâhil, haftanın beş günü için 950 Dubai Dirhemi (258 dolar), haftanın yedi günü 1220 Dubai Dirhemi (332 dolar) olarak belirlendi.

SUGARMOO / BAE GENELİNDE

Ramazan ayında tatlı yemek isterseniz SugarMoo’nun sizlere Ramazan için hazırladığı tatlıları denemenizi tavsiye ediyoruz. Sekiz – on kişi için hazırlanan Lotus keki 125 Dubai Dirhemi (34 dolar), vegan çikolata keki ise 18 Dubai Dirhemi (5 dolar).

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

SugarMoo You Crave We Deliver (@sugarmoodesserts)’in paylaştığı bir gönderi ()


THE FOUNDRY / ABU DABI

Foundry et lokantası olabilir ama 15 Mayıs’ta hayvanlar için bir iftar yemeği düzenleyecek. 15 Mayıs yemeğinde satılan iki biletten birinin ücreti Abu Dabi Kurtarma ekibine bağışlanacak. Biletlerin fiyatı kişi başı 150 Dubai Dirhemi (40.8 dolar).

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

The Foundry (@thefoundryad)’in paylaştığı bir gönderi ()


THE RESTAURANT AT ADDRESS DOWNTOWN/ DUBAI

Ramazan ayında saat 21.00’de faaliyete başlayan olan bu restoranın menüleri genellikle vegan seçeneklerden de oluşuyor. Menülerin fiyatı şöyle; Yetişkinler için 160 Dubai Dirhemi (43.5 dolar), 5-11 yaş arası çocuklar için 80 Dubai Dirhemi (21.7 dolar), 4 yaş altı için ise ücretsiz.

The National