Suudi Arabistan’da 2 petrol pompa istasyonuna terör saldırısı

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid el-Falih, dünyanın petrol tedarikini karşılayan ülkenin doğu-batı hattındaki iki petrol pompa istasyonuna terör saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

El-Falih, bugün sabah saatlerinde doğu-batı hattı petrol pompa istasyonlarının, bomba yüklü dronelar ile saldırıya uğradığını ve 8 numaralı istasyonda çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Bunun bir sabotaj eylemi olduğunu ifade eden Enerji Bakanı el-Falih, sadece Krallık’ı değil hayati tesisleri de hedef alan bu saldırıyı kınadı.

Saldırının dünyanın ve küresel ekonominin enerji kaynaklarını hedef aldığını işaret eden el-Falih, bu saldırının bir kez daha Yemen’deki İran destekli Husi milisleri ile mücadelenin önemini kanıtladığını söyledi.

Suudi Aramco şirketi, hasarı belirlemek ve tamir etmek için bölgede çalışmaların durdurulduğunu açıklarken el-Falih, ham petrolün üretiminin ve ihracatının kesintisiz olarak devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan Suudi Devlet Güvenlik Başkanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada, Duvadmi ve Afif kentlerindeki petrol tesislerine bomba yüklü drone ile saldırı gerçekleştirildiğini doğrulayarak, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını belirtti.

Şarkul Avsat