Filistinli Bakan: ABD’nin Bahreyn’deki çalıştayına katılmayacağız

Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Ahmed Macdalani, Filistinli yetkililerin, ABD tarafından 25-26 Haziran tarihlerinde Bahreyn’in başkenti Manama’da Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ne yatırım çekme amacıyla düzenlenecek olan ‘Refah için Barış’ başlıklı ekonomik çalıştaya katılmayacağını açıkladı.

Reuters’da yer alan habere göre Bakan Macdalani, Filistinli yetkililerin, Manama’da yapılacak olan çalıştaya katılmayacağını söyledi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ise ABD ve Bayreyn’in düzenlemeyi planladığı ekonomik çalıştaya ilişkin kendilerine danışılmadığını söyledi.

Ramallah’taki haftalık Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Iştiyye, “Söz konusu çalıştaya ilişkin Filistin hükümetiyle ne gündeme alınacak konular, ne toplantıdan çıkacak sonuçlar, ne de toplantının zamanlaması istişare edildi”  diyerek eleştiride bulundu.

Iştiyye, Filistin yönetiminin yaşadığı mali krizin, birtakım siyasi tutumlar üzerinde baskı kurmak amacıyla yürütülen finansal bir savaşın ürünü olduğuna dikkat çekerek, bu tehditlere boyun eğmeyeceklerinin ve siyasi haklarını para ile değiştirmeyeceklerinin altını çizdi.

Ancak Filistin Başbakanı, Filistinli yetkililerin konferansa katılıp katılamayacağına ilişkin bir yorumda bulunmadı.

Şarkul Avsat