Platinum Heritage ile bedevi yaşamını deneyimleyin

Platinum Heritage, halkın ilk elden görmesini sağlamak için 1920’lerden önce Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşamın neye benzediğini görmek için ‘Bedevi deneyimi’ başlattı. Platinum Heritage’ın Bedevi deneyimleri 495 dirhem (134 dolar) ile 595 dirhem (162 dolar) arasında değişiyor.

Bedevi deneyim, Dubai’deki Al Marmoom koruma alanından uzak bir kamp alanına 30 dakikalık bir deve yolculuğu ile başlıyor. Burada, ziyaretçiler kum tepelerini görecek, Emirlik şahinleri ve Arap Yarımadası’nın ünlü av köpeklerinden biri olan ‘saluki’ ile bir araya gelecek.

BEDEVİ HİKAYELERİ…

Bölgede bulunan personellerin her biri çöl ve bedevi gelenekleri hakkında kendi deneyimlerini kazanmış BAE’nin yerli sakinlerinden oluşuyor. Personellerden birçoğu bedevi döneminde yaşamış büyüklerinden bedevi hikâyeleri dinlemiş yaşlı insanlardan oluşuyor.

Şahinleri gördükten ve kumul tepesinde günbatımı fotoğrafları çekildikten sonra ziyaretçiler otantik malzemeler ile hazırlanmış Bedevi kamp alanına gidiyor.

BEDEVİ MUTFAĞI…

Kamp alanındaki içilen birkaç bardak geleneksel kahveden sonra ziyaretçilere, bedevilerin şifalı bitkileri, yiyecekleri ve pişirme teknikleri hakkında bilgi veriliyor.

Geleneksel bir Emirlik dansının ardından konuklar, deve eti, koyun eti ve derin yağda kızartılmış bir hamur tatlısının Emirlik versiyonu olan Lokma gibi yerel lezzetlerden oluşan akşam yemeğine katılıyorlar.

Gece, yıldızların altında faydalı bir astronomi ve navigasyon dersi ile sona eriyor.

Platinum Heritage’ın Bedevi deneyimleri hem akşam hem de sabahları düzenleniyor ve fiyatlar 495 dirhem (134 dolar) ile 595 dirhem (162 dolar) arasında değişiyor.

Arabian Business