BAE’de çocuklar için yemek servisi yapan şirketler var

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) bir takım yemek şirketleri, çalışan ebeveynlerin evde veya okulda kalan çocuklarına yetişemediğini düşünerek küçükler için kaliteli ve cezbedici menüler hazırlıyor.

Çalışan ebeveynlerin okula ya da kreşe giden çocukları için yemek hazırlamak, büyük bir baskı nedeni olabiliyor. Çocuklarınızın taze ve yüksek kaliteli yiyeceklerle beslenmeleri ve ayrıca malzemelerin çekicilikleri göz önünde bulundurularak hazırlanmasında püf noktalara değinen dört öneriyi sizler için derledik.

PETIT GOURMET

Celine Lamperin ve iş ortağı Virginie Seurat, BAE’deki okullara ve kreşlere sağlıklı yemek sağlayan Petit Gourme’in arkasındaki yaratıcı mutfak gücünün sahipleri. Lamperin, “Anneler olarak, sağlıklı beslenme alışkanlığının erken başlanması gerektiğini çok iyi biliyoruz ve söz konusu çocuklarının sağlığı olduğu zaman insanlar taviz vermek istemiyor. Her öğünde, çocuklarının gıda ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmak istiyor. Biz de yemekleri, kendi çocuklarıma hazırladığımız gibi sevgi ve büyük bir dikkatle hazırlıyoruz” diye konuştu.

Petit Gourmet, kısa bir süre önce kullandıkları bütün malzemelerin yeniden kullanılabilir malzemeler olması konusunda öncü bir harekete de imza attı.

Yemek

Petit Gourmet’in öğle yemeği kutusu, atıştırmalık, ana yemek ve tatlıdan oluşuyor.  Yemeklerin hepsi Dubai Investment Park’taki sertifikalı mutfaklardan alınan yüksek kaliteli ve çoğunluğu organik olan malzemelerden yapılıyor. Yemekler, koruyucu katkı maddesi içermiyor.

Öğünler, 2 – 10 yaş arası çocuklar için uygun ve Petit Gourmet’in menüsü Dubai Belediyesi tarafından onaylı. Menülerin fiyatı 30 dirhemden (8 dolar) başlıyor.

Örnek Menü

1.Gün

Atıştırmalık: Küçük bir kuru üzüm çöreği, taze meyve

Öğle yemeği: Hindili ve sebzeli kebap şiş

Tatlı: Taze meyve

2.Gün

Atıştırmalık: Havuçlu kek ve meyveli yoğurt

Öğle Yemeği: Kuzu pide, sote kabak ve pirinç pilavı

Tatlı: Küçük bir kavanoz vanilya tatlısı

 

CHUBBY CHEEKS ORGANICS

Kurucularından olan Hiba Van Dyk’a göre Chubby Cheeks Organics,  BAE’de bu alanda var olan bir boşluğu doldurmak üzere açıldı.

Hiba Van Dyk, Kız kardeşinin bebeğinin sütü bırakma zamanı geldiğinde, ona sadece ev yapımı organik bebek yemekleri vermek istediğini ve kendisinin tam zamanlı bir işte çalıştığı için bebeğine her gün taze yemek pişiremediğini bu yüzden de kavanoz yiyecekler almak zorunda kaldığını ifade etti.

Kız kardeşinin kendisine “Keşke bebeğime her gün yemek hazırlayabilecek güvenilir birileri olsa” ifadesiyle Chubby Cheeks Organics’i açmaya karar verdi.

Yemek

Chubby Cheeks Organics, sütü bırakma zamanı gelen 7 – 12 ay arasındaki bebeklere sağlıklı organik menüler sunuyor. Chubby Cheeks’in 1 – 3 yaş arasındaki çocuklar içinde menüleri bulunuyor. Şirket kullandığı malzemeler konusunda şeffaflık politikasına sahip. Aynı zamanda Chubby Cheeks HACCP ve ISO kurallarını da benimsiyor.

Chubby Cheeks, Dubai genelinde evlere ve kreşlere yemek servisi yapıyor ve diğer Emirliklere de hizmet vermeyi planlıyor. Yiyecekleri soğutucu çantalar içinde, haftada beş gün (pazardan perşembeye kadar), günde bir kez müşterilere ulaştırıyor.  Fiyatlar beş günlük (haftada beş gün, üç öğün) sütten kesim paketleri için 150 dirhem (40 dolar) veya 20 günlük sütten kesme planı için 570 dirhem (155 dolar) olarak belirlendi.

Sütten kesme menüsü

Kahvaltı: Elma püresi

Öğle: Havuç püresi

Akşam Yemeği: Kabak ve pilav

Yürümeye başlayan bebek menüsü

Kahvaltı: elmalı krep

Atıştırmalık 1: Mısır kapmalı sosisi

Öğle yemeği: Köfte ve kuskus

Atıştırmalık 2: Çiya tohumu meyveli puding

Akşam yemeği: Sebzeli lazanya

 

PINCH GOURMET

Le Cordon Bleu Ottawa’da eğitim almış ve Kanada’nın en iyi restoranlarında çalışmış profesyonel şef Elias Kandalaft, çocukluğunun ülkesi Dubai’ye döndüğünde klasik, gurme yemeklerini evlere servis eden bir yer açtı.

Çocuklar için de menüler hazırlamaya başlayan Pinch Gourmet, bunun müşterilerinin isteği olduğunu dile getirdi. Kandalaft, 4 yıldır bu hizmeti vermeye devam ediyor.

Yemek

Pinch Gourmet ekibi doyurucu, aile tarzı yemekler ve ev yapımı atıştırmalıklar sunmaktan gurur duyuyor. Kreşler ile çalışıp yemek ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Örnek Menü

1.gün

Ana yemek: Acı sosta pişmiş fasulye ve kıyma

Meze: Limonlu, kişnişli pirinç pilavı ve yeşil fasulye

2.gün

Ana yemek: Beyaz balık köftesi

Meze: Sebze soslu patates püresi

Tatlı: Kivi dilimleri

Detaylar

Pinch Gourmet, şu anda Dubai’deki anaokullarına yemek sunuyor ve çocuklar için aylık yemek planları ile eve teslimatı da içerecek şekilde işi genişletme sürecinde. Ayrıca çocuk partileri ve etkinlikleri için özel olarak oluşturulmuş menüleri de bulunuyor. Menülerinin başlangıç fiyatı günlük 25 dirhemden (yedi dolar) başlıyor.

 

YUM IN A BOX

Yum in a Box fikri, ingiltere’de Grafik Tasarımı eğitimi alan Sara Ghosn’un fikri olarak ortaya çıktı.  Sara, BAE’ye döndüğünde çocuklara iyi bir yeme alışkanlığı kazandırmak isteyen ailelere yardımcı olmak istediği için böyle bir mekan açtığını söyledi.

2016 yılında açılan Yum in a Box, BAE genelinde kreşlere ve okullara akademik takvim boyunca lezzetli ve sağlıklı yemekler servis ediyor.

Yemek

Yum in a Box, iki ila beş yaş arası ve altı ile 10 yaş arası çocuklar için günlük menüler hazırlıyor.

Yum in a Box’ın kahvaltı, öğle yemeği ve atıştırmalıklardan oluşan menüleri diyetisyenler tarafından onaylı. Yemek menüleri isteklere göre hazırlanabilir. Menülerde kullanılan malzemeler yüksek kaliteli, taze ve doğal ürünlerden oluşuyor. Malzemeler bir ekip tarafından denetleniyor.

Hazırlandıktan sonra, yemekler hemen paketleniyor ve belediye onaylı soğutucularla anaokullarına ve okullara dağıtılıyor. Günlük menüler 18 dirhemden (beş dolar) başlıyor.

2-5 yaş arası için örnek menü

Kahvaltı: Omlet ve humus, pirinç keki ile servis edilir

Atıştırmalık: Fırında pişirilmemiş küçük çilek turtası, taze meyve (Portakal)

Öğle yemeği: Hindili ve mantarlı pizza

6-10 yaş arası için örnek menü

Kahvaltı: Balla servis edilen kızartılmış ekmek

Atıştırmalık: Limon çiya tohumlu ekmek, Taze meyve (Şeftali)

Öğle Yemeği: Spagetti ile tavuk köfte ve domates sosu

The National