Cidde sokaklarını 20’den fazla etkinlik canlandırdı

Muhammed bin Selman Vakfı’nın öncülüğünü yaptığı Cidde Tarihini Yakalamak adlı projenin bu yıl 3’üncüsü düzenlendi. Cidde sakinleri için sokaklar etkinlik merkezine dönüştü.

Girişim, bugünün nesline değer ve gelenekleri bakımından zengin olan Cidde halkının, toplumun tüm kesimlerini hedefleyen etkileşimli ve eğlenceli bir ortamda özgün imajını iletmek için, 14-20 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan 20’den fazla etkinliği içeriyor.

Etkinlikler sayesinde Cidde sakinleri Suudi toplumunda çeşitli kültürel yönleri oluşturan bu antik kentin yerleşik gelenekleri ile tanışıyorlar.

HER ALANDA ETKİNLİK

Proje Direktörü Abdullah Al Hayyal, Girişimler Merkezi’nin, kültürel mirasın desteklenmesi de dahil olmak üzere kültüre büyük önem verdiğini ve bu girişimin kültürel olarak Cidde’nin tarihi alanını canlandırmasına ve onu bir turist tapınağına dönüştürmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Girişimin her yaştan Suudi tarihi ve mirası hakkında eğitmek için hedefe odaklı çeşitli etkinlikler sağladığına değindi.

Ayrıca, Cidde Tarihi Mirası girişimi üzerindeki çalışmalarda ziyaretçilerin faaliyetlerinin önemini vurgulayarak onların bu mirasın değerini hissetmelerini sağlayan eşsiz bir deneyim aracılığıyla, geçmişe ışık tutularak kültürel yaşamımızda halen devam etmekte olan değerlerden ve ilkelerden neler çekilebileceğini belirtti.

Etkinlikler arasında ana tiyatro, Ahl el-Awwal, Al-Dunaa Fonu ve antika sergisi, Musk Sanat Enstitüsü, kukla tiyatrosu sergisi ve tarihi Cidde’de, Bab Al Medine’de çocuklar için ilk kez bir hologram oyununun da olduğunu söyledi.

Al Arabiya