Dubai’de neden bu kadar çok lüks araba var?

Arabalar, bizi bir yerden alıp başka bir yere götüren araçlar olmanın çok ötesindeler. Arabalar, hayat tarzınız için bir bilet. Porsche, Maserati ya da Jaguar kullanmak, bazı insanlar için gerçekleşmeyecek bir rüya olabilir ancak Dubai’de lüks ya da spor bir araba kullanmak daha kolay bir olay.

Dubai’de şık bir restorana ya da AVM’lerin valelerine gittiğinizde yolun kenarında park edilmiş birbirinden lüks araçlar göreceksiniz. Lüks arabaları Dubai’nin birçok yerinde görebilirsiniz bu yüzden bu şaşırtıcı bir manzara değil. Peki, ama Dubai’de neden bu kadar çok lüks araba bulunuyor?

BAE’DEKİ YÜKSEK YAŞAM ŞARTLARI  LÜKS ARABA KULLANIMINA UYGUN

Dubai’de lüks bir araba firmasının iletişim müdürü olan Üsame Şerif “Şeyh Zayid Yolunda bir Ferrari ya da Bentley kullandığınızda kendinizi dışlanmış hissetmeyeceksiniz. Yolda sizin gibi seyahat eden birçok kişi göreceksiniz. Markalar arasındaki rekabet şimdi, ayrıcalıklık faktörü arasında yer alıyor. Bu rekabet, lüks izleyici kitlesine Dubai gibi bir şehrin sunabileceği cömert bir yaşam tarzı hakkında daha derin bir his veren etkileyici modeller sayesinde azalmıyor gibi görünüyor ” diye Dubai’deki lüks araba kullanma konusunda açıklamada bulundur.

BAE’de yaşam lüks araba kullanımına oldukça uygun. Gerek vergisiz maaş olsun gerekse yolların durumu olsun. Dubai’deki bir otomotiv şirketinde iletişim müdürü olan Hicham Younis’e göre BAE’de araba kullanmak keyifli. Younis Gulf News’e şu açıklamalarda bulundu, “Burada yaşayan insanların çoğunluğu, sadece yüzde birlik kısmı değil büyük bir kısmı, Dünya’nın geri kalanında yaşayanlardan daha iyi yaşam standardının tadını çıkarıyor. BAE’deki yüksek yaşam standardı iyi şeylere sahip olmanıza izin veriyor. Yolların oldukça iyi ve bakımlı olması da bu konuda oldukça önemli. Burada araba kullanmak harika bir şey.”

Dubai Hükümeti de lüks araç kullanıyor. Örneğin Dubai polisi, yıllar önce filosuna yüksek beygirli lüks arabalar ekledi. Dubai Polisinin filosunda Bugatti Veyron, Ferrari FF ve Lamborghini Aventador arabaları da bulunuyor.

Dubai lüks araba sahiplerini iki grupta kategorilendirebiliriz. Birinci kategoride lüks arabaları kendileri için alanlar, ikinci kategoride ise lüks arabaları diğer insanlar için alanlar. Otomotiv sektöründe çalışan bir reklam yöneticisi olan Alexandru Khisaf Gulf News’e şunları söyledi: “ Araba meraklısı insanlar olabilirler ve otomobil konusunda çok tutkulu olduklarından onları kendi zevkleri için satın alırlar. Belirli bir yaşam tarzını yaşadıklarını göstermek için arabayı başkalarına satın alan araba sahipleri var.”

Alexandru Khisaf’a göre, Dubai’de satın alınan en popüler lüks araba markaları arasında Lexus, Mercedes ve BMW bulunuyor. Avrupa ve Alman otomobiller lüks arabalar listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Dubai’de yaşayan insanlar kendi lüks arabalarını nasıl alıyor? Parayı nereden buluyorlar?

  1. Kullanılmış araba satın alıyorlar

Sıfır lüks araba fiyatları, birkaç yıl içinde oldukça makul fiyatlara düşüyor. 390 bin dirheme 106 bin dolar) alacağınız bir Porsche iki- üç yıl sonra 250 bin dirheme (68 bin dolar) kadar düşüyor.

  1. Taşıt kredileri kolayca ve çabuk alınabiliyor

BAE, düşük faiz oranları ile 4-5 sene içinde ödeyebileceğiniz kredilere kolayca sahip olabilirsiniz.

  1. Şanslılar

Bazen galericilerin galerilerini kısa sürede elden çıkarmaları gerekebilir.

  1. Beyaz yaka maaşları oldukça iyi

BAE’deki maaşlar oldukça iyi seviyelerde bu nedenle de kısa sürede lüks araba alacak parayı biriktirebilirsiniz.

  1. Vergi oranı düşük

BAE’de vergi oranlarının düşük olması nedeniyle kazandığınız paralar size kalıyor. Hatta BAE’de KDV de oldukça düşük.

  1. Sigorta nispeten uygun fiyatlı

Dünyadaki diğer ülkelere kıyasla, BAE, özellikle uzun süredir araba kullanıyorsanız, sizin için düşük sigorta oranlarına sahip. Lüks arabanızı sigortalamak standart bir otomobilden daha pahalı olabilir, ancak Avrupa veya Kuzey Amerika’daki fiyatlardan daha uygun fiyatla sigortaya sahip olabilirsiniz.

  1. Petrol fiyatları uygun

Dünyanın geneli ile kıyaslandığında BAE’de petrol fiyatları oldukça uygun. Bugün lüks araba satın aldığınız yakıtının fiyatını düşünmenize gerek yok.

  1. BAE’de araba hırsızlığı ya da araba suçu oranları oldukça düşük

BAE, dünyanın en güvenli ülkeleri arasında yer alıyor. Bu yüzden insanlar arabalarının çalınmasından ya da tahrip edilmesinden asla endişe etmezler.

  1. Kiralama

BAE’de çok sayıda lüks araç bulunuyor. Fakat herkesin bu araçları satın alabilecek finansal geliri bulunmuyor. Bu yüzden insanlar, araba kiralama sitelerinden lüks arabalar kiralıyorlar. Bu sitelerde Lamborghini Huracan, parlak sarı Ferrari, McLaren ve Rolly Royce, Porsche ve Maserati serileri bulunuyor.

Gulf News