Kızıldeniz sahilleri turizm için finansman arıyor

Suudi Arabistan, petrole olan bağımlılığını azaltmak için Kızıldeniz kıyısında bulunan birtakım adaları, çölleri ve dağları küresel turizm alanına dönüştürmek için yatırım arayışı içerisine girdi.  

Red Sea Development Co (Kızıldeniz Kalkınma Şirketi) başkanına göre, Petrol zengini Suud Arabistan egemen refah fonu, projenin ilk aşaması için finansman sağlarken, projenin diğer aşamaları için bankalarla görüşmeler devam ediyor.

Şirketin internet sayfasına göre projenin, 90 adanın 28 bin kilometre karelik alanında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Red Sea Development Yönetim Kurulu Başkanı Pagano, şirketin yatırımları ortak girişimler olarak yapılandırmaya çalışacağını ve bölgesel yatırımcıların ilgisini çekmeyi beklediklerini söyledi.

GÜNEŞ TATİLCİLERİ

Suudi Arabistan petrole olan bağımlılığını azaltmak için dönüşüm planları kapsamında Kızıldeniz sahilini dönüştürmeye hazırlanıyor. Güneş tatili isteyenleri ülkenin sahillerine çekmek için yapılması planlanan bu proje, Müslüman hacıların egemenliğindeki turizm endüstrisini genişletebilir.

Projenin ilk aşamasının 2022 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. İlk aşama bittiğinde 14 otel ve bir ticari havalimanından açılması bekleniyor. Tahminlere göre projenin tamamı 2030 yılında bitecek.

Ayrıca projenin 70 bin kişiyi istihdam etmesi ve Suudi Arabistan’ın GSYH’sine 5.9 milyar dolar katkıda bulunması bekleniyor.

Arabian Business