Ramazan Buzdolabı, her akşam 850 kişiye yiyecek dağıtıyor

Dubai’de bulunan Ramazan Buzdolabı, şehirdeki işçilere her akşam 850 iftar paketi dağıtıyor. Paketler, Ramazan Ayı boyunca Dubai sakinleri tarafından hazırlanıyor.

Halkla İlişkiler Uzmanı Kelly Harvarde ve fotoğrafçı kocası Alex Jeffries, son 2 yıldır Jumeirah One’daki evlerinin dışında bir Ramazan Buzdolabı yaptılar.

KOMŞULARIYLA HAZIRLADIKLARINI İŞÇİLERE DAĞITIYORLAR

Harvarde, buzdolabını, yerel topluluğun üyelerini besleme çabası için “metafor” veya “işaret” olarak nitelendirdi.

Her gün komşuları ile birlikte Harvarde ve ailesi hazırladıkları iftar paketlerini şehirdeki işçilere dağıtıyor. Gönüllüler, her akşam saat beşten sonra geliyor ve paketleri sokakta oluşan sıraya dağıtıyorlar.

Harvarde The National’a şu ifadeleri kullandı: “Paketleri kendimiz hazırlıyoruz ve bütün komşularımız da yardım ediyor hatta bazen tanımadığımız insanlarda geliyor ve bize yardım ediyor. Daha fazla insana daha fazla yiyecekle yardım etmenin yolunu budu. Yiyecekleri, buzdolabına koymak biraz kısıtlayıcıydı, gelen çok fazla kişi vardı bu yüzden paket yapmadıkça taleplerle başa çıkamıyorduk.”

PAKETLERİN İÇİNDE NE VAR?

Her yiyecek paketinin içinde bir paket hazır erişte, taze meyve, bisküvi, bir şişe su ve bir kutu meyve suyu ya da ayran bulunuyor.

Paketler, iftar öncesi saat 17.30’da hazır olacak şekilde hazırlanıyor. 19 Mayıs’ta, topluluk 852 adet paket dağıtımı yaptı ve bu sene Ramazan Ayında 12 binden fazla insana yiyecek yardımında bulundu.

TURİSTLER DE KAMPANYAYA KATILIYOR

Fransız havacılık şirketi çalışanı 29 yaşındaki Sofia Hamoum şu anda BAE’de tatildeyken Ramazan Buzdolabının Facebook grubunu gördü ve Harvarde’nin bir paylaşımını görünce gruba yiyecek paketi hazırlamak ve vakit ayırmak için paylaşıma yanıt verdi.

Hamoum The National’a şunları söyledi: “Paris’teyken gönüllü oldum. Dubai’de kalacağım sürede boş vaktim olacaktı ben de bu vakti iyi kullanmak istedim. Müslümanım ve oruç tutuyorum bu yüzden Ramazan Ayı yardım etme ve paylaşma ayı, bu benim için çok önemli. İnsanların yüzlerindeki gülümsemeyi görmek ve onlarla bu deneyimi görmek önemli.”

The National