Lübnan İçişleri Bakanı: Trablus’ta yaşanan saldırı bireysel

Lübnan İçişleri Bakanı Raya el Hassan bugün yaptığı açıklamada, Pazartesi akşamı ülkenin kuzeyindeki Trablus şehrinde bir milis tarafından düzenlenen saldırının bireysel bir eylem olduğunu ifade etti.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı tarafından yayınlanan açıklamada Raya el Hassan, gelecekte yaşanacak herhangi bir olay için hazır olunması gerektiği çağrısı yaparken, emniyet mensuplarının bu konuda dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.
Bakan açıklamasında ayrıca, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Ajans, İçişleri Bakanı’nın bugün İç Güvenlik Güçleri Genel Müdürü Binbaşı İmad Osman ile birlikte dün akşam Trablus’ta devriye gezen güvenlik güçlerine yapılan saldırı bölgesinde incelemelerde bulunduğunu aktardı.

İmad Osman konu ile ilgili yaptığı açıklamada, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek, olayın bireysel yapılmış bir terör eylemi olduğunu ifade etti.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, saldırgan güvenlik güçlerine ateş açtıktan hemen sonra hükümet binasına bomba attı.

Bir haber kaynağı, daha önce DEAŞ üyeliğinden hapse girmiş olan saldırganın kendini patlattığı bilgisini verdi.
Saldırıda iki güvenlik personeli ile iki asker hayatını kaybederken, Lübnan ordusundan yapılan açıklamada ise olayda iki askerin öldüğü doğrulandı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Trablus’ta yaşanan olayın ülke istikrarını etkilemeyeceğini söyledi.

Başbakan Saad Hariri ise, Trablus halkı için gerekli tüm önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizerek, terörizmi kökünden temizleyeceklerini dile getirdi.

Şarkul Avsat