Ramazan’ın son 10 günündeki meteor yağmuru kıyamet alameti mi?

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’ndeki Dubai Astronomi Grubu CEO’su Hasan el Hariri tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayının son 10 günü gökte görülen meteoritlerin herhangi bir felaket anlamına gelmediği aynı zamanda dini bir mesaj içermediğine yer verildi.

“BİR FELAKET BEKLEMEYİN”

Açıklama, 21 Mayıs’ta Avustralya’da görülen akanyıldızların “dünyanın sonunu” merak eden BAE’lilerin astronomi merkezine yaptığı birkaç telefonun ardından yapıldı. Ramazan ayının başlarında, 13 Mayıs’ta Brezilya’da da akanyıldız görüldü.

El Hariri, Ramazan ayının kutsal ve güzel bir ay olduğunu, insanların kendilerini arındırması ve bir felaket beklememesi gerektiğini söyledi.

El Hariri, “Farklı hadislerde, Kadir gecesi sırasında meleklerin gökten ineceği ve insanların göktaşı veya yıldız yağmurunu temsil edeceğini düşündüğü yazıyor. Bu yüzden de insanlar bizi arıyor ve meteorların dinle mi yoksa Ramazan ayıyla mı ilgili olduklarını soruyorlar ” ifadelerini kullandı.

Bu tür aramalar astronomi merkezine ilk defa yapılmıyor. El Hariri, batıl inançlara inanan ve astronomik hareketlerin “kıyamet” teorileri ile dini önemi temsil ettiği konusunda ısrar eden insanlardan sık sık çağrı aldıklarını da belirtti.

Khaleej Times