Kral Selman: Çabamız İslam’a hizmet ve barışı desteklemek

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, dün yaptığı konuşmada, ülkesinin kurulduğu tarihten beri İslam davasına hizmet ve barışı desteklemeye çalıştığını söyledi.

Kral Selman, Ramazan bayramı sebebiyle Müslümanlara yönelik yaptığı konuşmada, krallığının iki mukaddes camiye ve onun ziyaretçilerine hizmet etmekten onur duyduğunu söyledi.

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Turki eş- Şebane’nin bayram konuşması ise şöyle;

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a salat ve selam en güzel ahlakla yaratılmış Rasulu ve arkadaşlarına olsun.

Değerli mümin ve mümine kardeşlerim.

Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Bayramınız mübarek olsun.

Allah’a hamdolsun ki mübarek Ramazan ayında tuttuğumuz oruçları tamamladık. Duamız Rabbimizin bizi salihlerin yoluna iletmesidir. Bizi Ramazan bayramına ulaştıran Rabbimize hamd ediyoruz. Rabbimiz bizi ateşinden korusun ve bağışlasın.

Kardeşler;

Yüce Allah, Suudi Arabistan’ı kuruluşundan bu yana Kutsal mekanlara hizmet ve buraya Hac ve umre ibadetleri için gelen ziyaretçilerine de hizmet etmek onurunu bahşetti. Onların ibadetlerini kolaylaştırmak için tüm imkanlardan yararlanmalarına yardımcı olduk.

Suudi Arabistan, İslam davasına hizmet etmeye ve barışı desteklemeye çalışıyor. Yüce Rabbimizden İslam ümmetini hayra ulaştırsın ve müminleri Kur’an-ı Kerim etrafında toplasın.

Kardeşler;

Rabbimiz bayramı dayanışma, hoşgörü, müsamaha ve neşemizi göstermek için büyük bir fırsat kıldı. Rabbimizin ülkemize, İslam dünyasına ve bütün dünyaya hayır, barış ve refah getirmesini niyaz ediyorum.

Allah salih amellerinizi kabul etsin. Bayramınız mübarek olsun.

Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Şarkul Avsat