Suudi Arabistan’dan Sudan’a diyalog çağrısı

Suudi Arabistan, Sudan’daki tüm taraflara ülkenin güvenlik ve istikrarını korumak için bilgelik, aklın sesi ve yapıcı diyaloğa öncelik verme çağrısında bulundu.

Suudi resmi haber ajansı SPA’da yer alan açıklamaya göre Suudi Arabistan, Sudan’da ölüm ve yaralanmalara yol açan son gelişmeleri endişe ve dikkatle takip ettiğini belirtti.

Kurbanların aileleri ve tüm Sudan halkına başsağlığı dileklerinde bulunan Suudi Arabistan, Sudan’daki tüm tarafların, ülkenin kazanımları, güvenlik ve istikrarının yanı sıra aziz halkın her türlü zarardan korunması için bilgelik, aklın sesi ve yapıcı diyaloğa öncelik verileceği yönündeki umudunu ifade etti.

Suudi Arabistan, Sudan halkının umut ve özlemlerini gerçekleştirmek için Sudan’ın çeşitli güçleri arasında diyaloğu sürdürmesinin önemini de vurguladı.

Sudan ve aziz halkının güvenlik, istikrar, refah ve iyiliğini sağlayan her şeyi destekleme konusundaki kararlı tutumunu yineleyen Suudi Arabistan, şu an yaşanan koşullar ve zorlukların çabucak üstesinden gelineceğini yönündeki temennisini de ifade etti.

Şarkul Avsat