BAE vatandaşları, 2020 yılında yiyecek ve alkolsüz içeceklere 31,8 milyar dolar harcayacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) sürekli büyüyen gıda sektöründe satışların ve işletmelerin iyi kar elde etmesini sağlamak için yetkililer devamlı bir yenilik içinde olunması gerektiğini belirtti.

Ülke genelindeki herkese hitap eden güçlü bir pazarlama stratejisi geliştirmek oldukça zor bir hedef. Bu yüzden sektörel çalışanlar, yenilikçi olmanın ayakta kalmaya yardımcı olacağını söylüyor.

Euromonitor International’ın tahminlerine göre, BAE vatandaşlarının yiyecek ve alkolsüz içeceklere harcadıkları harcama 2019 yılında 112.19 milyar dirhem (30,5 milyar dolar) iken 2020 yılında 117.6 milyar dirhem  (31,8 milyar dolar) olacak.

NÜFUS ARTACAK SEKTÖR BÜYÜYECEK

Gulfood sırasında yayınlanan 2019 Global Industry Outlook Raporuna göre Dubai’nin 2030 yılında 8.4 milyar nüfusu aşması beklendiğini ve bu yüzden de sektörün hızla büyüyeceğine işaret etti.

Tahmin edilen dönem beklenen nüfus artışının gıda ve içecek sektörüne de yansıması bekleniyor. Yıllık Birleşik Büyüme Oranı’na (CAGR) göre, şehir nüfusunun 2023 yılına kadar yüzde 1.7 büyüyeceğini ve bu büyümenin genel nüfusa oranı ise yüzde 1 olacağı tahmin ediliyor.

Buna ek olarak, GSYİH’nın 2018-2030 arasında yüzde 2.8’lik bir CAGR ile toplam nüfustan daha hızlı büyümesiyle, F&B’deki genel tüketici harcamaları, 2030 yılına kadar GSYİH’nın yüzde 8.5’inden 8.9 olması beklenirken daha fazla kolaylık arayan yaşam tarzı gibi tüketici trendleri ile çakışacak.

India Gate müdürü Priyanka Mittal konu ile ilgili şunları söyledi: “BAE’deki gıda sektörü, büyümekte olan tüketici tabanı ve onların belirleyici zevk ve tercihleriyle desteklenen sağlıklı bir büyüme gördü. Ayrıca, gıda endüstrisi, sağlıklı yiyecek seçenekleri söz konusu olduğunda devrim niteliğinde bir harekete tanık oldu ve bu kesinlikle ileriye dönük bir yol. ”

KİK 4.2’LİK BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

Alpen Capital’in son araştırma raporu, gıda endüstrisinin, tüketici tercihlerinde, yemek yemekten paket servislere ve eve teslimata kadar çeşitli seçenekler arasında ve bu seçenekler arasında ortaya çıkan tüketici davranışlarında çok fazla değişiklik olduğunu gördü.

KİK, 2021 yılına kadar CAGR’de 4.2’lik bir büyüme ile 59.9 milyon metrik tona yükselmeyi hedefliyor. Bu büyüme temel olarak, KİK ekonomileri sürdürülebilir bir ekonomik iyileşme sağladığından, kişi başına düşen gelir ile birlikte tüketici tabanındaki artışa bağlanabilir. Çoğu gıda kategorisinin toplam tüketimdeki payının, bölgedeki en çok tüketilen gıda kategorisi olan tahıllarla 2021 yılına kadar geniş bir şekilde değişmesi bekleniyor.

Suudi Arabistan ve BAE’nin belirledikleri süre içinde en önemli gıda tüketim merkezleri olmaya devam etmesi bekleniyor. Toplam KİK’in gıda tüketimindeki ülke bazındaki payının 2021 yılına kadar büyük ölçüde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Tahmini dönemde, Suudi Arabistan’daki gıda tüketiminin yıllık ortalama yüzde 4.2 ile 37.7 milyon metrik tona çıkması, BAE’nin ise yüzde 4.4 ila 10.1 milyon metrik ton olacağı öngörülüyor.

Khaleej Times