Dubai, 2019 yılının ilk çeyreğinde 92.2 milyar dolar petrol dışı dış ticaret kaydetti

Dubai, 2019 yılının ilk çeyreğinde 339 milyar AED (92.2 milyar dolar) petrol dışı dış ticaret kaydetti ve Dubai gümrüklerini, geçen yılın aynı döneminde kaydedilen 316 milyar AED’den yıllık %7 artış kaydettiklerini açıkladı.

İhracat %30 artarak 42 milyar AED’e (11.4 milyar dolar) yükselirken, ihracat %7 artarak 106 milyar AED’ye (28,8 milyar dolar) yükseldi ve ithalat %4 artarak 190 milyar AED’ye ulaştı.

Dubai Gümrükleri tarafından yayımlanan veriler, Dubai’nin ilk 2019 petrol dışı ticaret hacminin %32 oranında artarak 28 milyon tona (2011’de 21 milyon ton) ulaştığını gösterdi. İhracat %94 artarak altı milyon tona yükselirken, yeniden ihracat %41 artarak dört milyon tona, ithalat ise %16 artarak 17 milyon tona yükseldi.

İlk çeyrekte petrol dışı ticaret rakamlarına değinen Dubai Kraliyet Prensi ve Dubai Yürütme Konseyi Başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Rashid Al Maktoum, “Bu güçlü performans ve Dubai’nin petrol dışı dış ticaretinin belirgin bir şekilde büyümesi, 50 Yıllık Şart’ta belirtilen değerlere ve standartlara uygun olarak gelir çeşitlendirmede doğru yolda olduğumuza dair bir göstergedir.

Dubai İpek Yolu Stratejisi, Emirlik’in altyapısını geliştirmek için yıllarca süren başarılı yatırımları destekliyor. Başbakan Yardımcısı, Dubai Hükümdarı Majesteleri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum’un vizyonu doğrultusunda, hükümet hizmetlerimizi geliştirmeye kendimizi adadık, böylece gelecekteki hükümetler için bilgiye, inovasyona ve gelişmiş AI uygulamalarına dayanan birinci sınıf bir model olabiliriz” dedi.