Dubai’den Gana’daki anaokullarına 469 bin dolarlık yardım

Muhammed bin Rashid Al Maktoum Küresel Girişimleri’nin bir parçası olan Dubai Cares, anaokulu eğitimini geliştirmek ve anaokulu gelişmesini sağlamak için Gana’daki üç yıllık bir öğretmen eğitimi programına desteğini açıkladı.

Saber Education ile ortaklaşa olan 1.722.872 AED (469.000 ABD Doları) değerinde programı, ülkenin orta ve batı bölgelerinde, dolaylı olarak doğrudan 7.420 öğretmene ve 4-6 yaş arası 7.700 anaokulu öğrenciye yarar sağlayacak.

Dubai Cares’in desteği, Gana’nın ilk yıllarında hizmet öncesi öğretmenlik eğitimini geliştirmeyi amaçlamakta ve Sabre Education’ın Gana’nın orta ve batı bölgelerinde Hızlı İzleme Dönüşümlü Öğretmenlik Eğitim Programı’nın başarılı bir şekilde uygulanmasına ve çoğaltılmasına dayanmaktadır.

Program ayrıca mevcut anaokulu sınıflarını öğretmen eğitimi ve öğrenme kaynakları ile yükseltmeyi ve bunları Anaokulu 1 ve Anaokulu 2 için model uygulama sınıflarına dönüştürmeyi hedefliyor. Ayrıca, program öğretmen yetiştirme kolejlerini ve Gana Eğitim Hizmetini yeni nitelikli öğretmenleri desteklemeye ve izlemeye devam ederek güçlendirerek sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Dubai Cares’in Programlar Direktörü Annina Mattsson, yeni programın başlatılması üzerine yaptığı açıklamada, “Gana, eğitime yapılan yatırımın bütün bir ülkeyi nasıl olumlu yönde yükseltebileceğinin harika bir örneğidir. Artan hükümet harcaması sayesinde, ülke son yirmi yılda güçlü bir ekonomik büyümeye sahip, daha çeşitlendirilmiş bir ekonomide daha iyi iş fırsatları elde etmek isteyen ve ülkenin yoksulluk oranını yarı yarıya azaltan daha iyi bir eğitimli ve aynı dönemde daha hareketli bir işgücüdür.” dedi.

Mattsson, “Yeni programımızla Dubai Cares, Gana’nın çocukluğunun erken dönem eğitimindeki önceliğini çocukların uzun vadeli gelişimine önemli bir katkı olarak desteklemekte ve yeni nitelikli öğretmenler için eğitim çerçevesini güçlendirmektedir. Sabre Education ile olan ortaklığımız sayesinde, Gana’daki anaokulu eğitim sisteminin gelişimine katkıda bulunmak ve gelecek nesilleri güçlendirmek için istekliyiz.” dedi.

Sabre Education CEO’su Dominic Bond, “Sabre Education’da, on yıldan fazla bir süredir süren işbirliği ile geliştiğini ortaya koyan anlayışlı ve kanıta dayalı öğretmen eğitimi programları geliştirerek, Gana Hükümeti ile sektörün başlarında bir uzman olarak ün kazanıyoruz.” dedi.

Fast-track Transformational Teacher Training (Hızlı İzleme Dönüşümlü Öğretmen Eğitimi) programının küresel olarak dört ve beş yaşındaki Gana’lı kız ve erkek çocuklar için eğitim eşitsizliğine hitap eden ve 21 yaş için bir temel olarak aktif ve oyun tabanlı öğrenmeyi teşvik eden sistemik değişime entegre bir yaklaşım olarak tanındığını söyledi.

Gana, son otuz yılda eğitimdeki istikrarlı gelişmelere tanık olmuş ve ortalama eğitim sürelerinin 2.2 oranında artmasına karşın, eğitim kalitesini yükseltecek çok şey var. Anaokulu öğretmenliği mesleği, anaokulu öğretmenlerini en az yetenekli ve ilk yıllarını ilkokul ve ortaokul eğitiminden daha az önemli olarak betimleyen damgalamadan muzdarip olmaya devam ediyor.

WAM