Umman’ı ziyaret eden turist sayısında büyük artış

Ulusal İstatistik ve Bilgi Merkezi’nin (NCSI) yayınladığı rakamlara göre, Nisan ayında, Umman’ı ziyaret eden yabancı turistlerin sayısında geçtiğimiz sene aynı döneme göre üçte bir artış görüldü.

Nisan 2019’da 330 bin 685 yabancı turist Umman’ı ziyaret ederken, Nisan 2018’de bu rakam 84 bin 452 kişiydi ve bu da 34.3’lük bir artışa denk geliyor.

ARAP TURİSTLERDEN SONRA AVRUPALILAR GELİYOR

Gelen toplam turist sayısının yüzde 46’sını KİK ülkelerinin vatandaşları oluşturuyor. Arap turistlerden sonra ülkeyi en çok ziyaret edenler arasında Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya vatandaşları bulunuyor.

NCSI başka bir raporunda, yabancı turistlerin sayısında artış yaşanırken, ülkede göçmen nüfusun iki yılda ilk defa 2 milyonun altına düştüğünü belirtti.

Bu düşüş, yabancıların şu anda ülke genel nüfusunun yalnızca yüzde 43’ünü oluşturduğu anlamına geliyor. Göçmen nüfusunun rakamlarındaki düşüş, Umman’ın işsiz yerli halk sayısının azaltılmasını hedefleyen belirli meslekler ve sektörler için süregelen gurbetçiler için vize yasağının bir sonucu olduğu tahmin ediliyor.

Arab News