Ürdün Kralı’ndan Filistin davasına bağlılık mesajı

Ürdün Kralı II. Abdullah, dün, medya ve siyasi şahsiyetlerle yeni açılım politikaları çerçevesinde yapılan toplantının açılış konuşmasında, ülkesinin, Filistin meselesi, özellikle de mukaddes yerlerin himayesi görevi hakkında ortaya atılan şüpheleri reddetti.

Kral Abdullah, toplantıda, ülkesinin politikaları hakkında tekrar eden şüpheden duyduğu memnuniyetsizliğini ve öfkesini gizlemedi.

Ürdün Kralı, Filistin davasındaki çabalarını küçümseyerek ülkesinin politikaları hakkında şüphe üreten kişilerle mücadele etmeye çağırdı.

Kaynakların aktardığı bilgilere göre Ürdün Kralı, İsrail’deki seçimlerin yenilenecek olmasını Ürdün ve Filistin’deki mukaddesatın korunması ile Filistin davasının sabiteleri açısından değerlendirmeye çağırdı. Ürdün Kralı’nın bu açıklamaları, birkaç gün önce Ürdün Dışişleri Bakanlığı’nca açıkça eleştirilen Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskın olayından sonra geldi.

Kral, ayrıca Ürdün’ün son zamanlarda yapılan Mekke’deki toplantılara katılarak ülkesinin en başta Filistin olmak üzere Arap sorunları karşısındaki kararlı tutumunun yanı sıra Kudüs’teki Müslüman ve Hristiyanlara ait mukaddes yerlerin korunmasına yönelik dini ve tarihi tutumunu sürdürdüğüne dikkat çekti.

Ülkedeki iç sorunlara da değinen Kral Abdullah, ülkesinin karşılaştığı zorlukların üstesinden geldiğini belirterek, “Ülke olarak ne kadar birleşirsek o kadar karşılaştığımız sorunların üstesinden gelebiliriz. Ekonomik koşulları ve vatandaşların geçim şartlarını iyileştirebilir, işsizliği azaltabilir, yatırımların ülkeye çekilmesini sağlayabiliriz. Ürdünlülerin ekonomik durumunu iyileştirmek benim için en önemli şeydir” dedi.

Şarkul Avsat