Kuveyt 63, Suudi Arabistan 55 derece!

Dünya kavuran sıcaklar etkisini göstermeye başladı. Dünyanın en yüksek sıcaklığı geçen günlerde 63 santigrat derece olarak belirlendi. İşte o ülke…

Kuveyt’te bir adam dün, ülkedeki sıcak hava nedeniyle hayatını kaybetti. Sıcak çarpması ile hayatını kaybeden adam, hemen yanındaki aletleri ile bulundu.

Al Rai günlük gazetesine göre, Ambulans çağrıyı alır almaz yola koyuldu,  fakat onlar yetişemeden adam hayatını kaybetti. Adli raporlar adamın ölümü için, aşırı sıcak havaya maruz kalmanın neden olduğunu belirtti.

Kuveyt’te cumartesi günü, dünyanın en yüksek sıcaklıkları kaydedildi. Al Qabas gazetesine göre, gölgede 52.2 santigrat derece kaydedilirken, doğrudan güneş ışığını alan bölgenin 63 santigrat derece olduğu belirtildi. Suudi Arabistan’da ise, öğle saatlerinde sıcaklık Al Majmaah’ta 55 santigrat dereceye kadar yükseldi.

21 Haziran’da başlayacak olan sıcak hava dalgasının yaz sezonunun sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Arabia Weather web sitesi, sıcak hava dalgasının Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) de etkilediğini ve sıcaklığa yüksek nem oranının eşlik ettiğini belirtti.

Kuveyt’teki meteoroloji uzmanları, bu yıl dalgalı bir yaz olacağını tahmin ederek, sıcaklığın önümüzdeki ay güneşin altında 68 dereceye ulaşabileceğini belirtti.

Irak’ın güneyindeki Maysan eyaletinde ise 55.6 santigrat derece sıcaklık kaydedildi.

Gulf News