Nesli tükenmekte olan kaplumbağaları kurtaran BAE’li öğrenci

Abu Dabi’li Hind Al Ameri kaplumbağalara olan ilgisini fark edince İngiltere’de eğitim aldıktan sonra Abu Dabi Çevre Ajansı bünyesinde nesli tükenmekte olan kaplumbağalar için araştırmalar yapıyor.

Hind Al Ameri, İngiltere’deki Leeds Üniversitesi’nde peyzaj mimarlığı okuyordu ancak kurs yeterince talep alamadığı için kapatıldı. Al Ameri başka bir üniversitede başvurmak yerine çevre bilimi alanında lisans yapmaya karar verdi. Eğitimini tamamladıktan sonra, beş yıl boyunca çevre için mücadele ettiği Çevre Ajansı Abu Dabi’de(EAAD) bir iş buldu ve burada kaplumbağalara karşı olan bağını keşfetti.

YUVALANMIŞ KAPLUMBAĞALARI TAKİP EDİYOR

“Her zaman geri vermek ve iyi şeyler yapmak istemişimdir ve EAAD bunu yapmamda bana yardımcı oluyor” diyen Al Ameri, her zaman çevre bilincine ve doğa sevgisine sahipti.

Mevsime bağlı olarak çalışmaları, Abu Dabi kıyı şeridinde bulunan savunmasız bir başka tür olan dugongların (asya deniz ineği) hareketlerini kontrol etmek için hava araştırmaları yapmayı da içeriyor. Diğer günler ise çevreci kuluçka mevsiminde yuvalanmış kaplumbağaları kontrol ediyor.

Al Ameri, zamanını EAAD’ın denizcilik değerlendirme ve koruma ekibiyle çalışarak ve İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’nde uzaktan eğitim kursu alarak devam ettiriyor. Orada denizcilik üzerine doktora yapıyor ve BAE’nin kaplumbağalarını araştırıyor.

The National