Uber, Volvo’nun şoförsüz arabasını tanıttı

Bazı sınırlı şartlar altında şoförsüz araç dağıtmak için çalışan Uber Technologies, en yeni Volvo şoförsüz arabasını çarşamba günü Washington’da tanıttı.

Uber, yeni üretim XC90’ın İsveç’teki Volvo Cars tarafından birleştirileceğini, direksiyon simidi ve fren pedalları gibi insan kontrollerine sahip olacağını söyledi. Aynı zamanda, insan kontrolünden ziyade, bilgisayar için tasarlanmış ve fabrikada monte edilmiş direksiyon ve fren sistemlerinin de olacağını ifade etti.

Uber Advanced Technologies Group’un baş bilim adamı Raquel Urtasun, şirketin haritaların olmadığı otoyollarda uzun mesafelere otonom sürüş yapmasını sağlayan yapay zeka teknolojisini gösterdi. Ayrıca Yeni XC90 araçlarında kaybolan eşyaları taramak için dahili bir balık gözü kamerası olacak. Kendiliğinden sürülen araçların tavanda büyük sensörleri olduğundan ve güvensiz bir kalkmayı önlemek için otomatik kapanan kapılarla donatılmış olduklarından dolayı tavan camları olmayacak.

Otomobil üreticileri, elektrikli, bağlantılı ve özerk araba üretmenin artan maliyetleriyle karşı karşıya kalan kar marjlarını korumakta zorlandılar. Sonuç olarak, sarmal geliştirme maliyetleriyle mücadele etmek için ittifaklar kuruyorlar ve dışardan gelen yatırımcılar ile anlaşmalar yapıyorlar.

Arab News