Kral Selman’dan engelli bireyler için talimat

Suudi Arabistan bundan sonra Kral Selman’ın emriyle tüm resmi kurumlarda ve medya sektöründe “engelli bireyler” terimini kullanacak.

Suudi Arabistan Kralı Salman, tüm resmi kurumlarda ve tüm medya açıklamalarında “engelli bireyler” terimini kullanmaya çağırdı.

Yönerge, Çalışma ve Sosyal Gelişme Bakanı ve Engellilerin Bakım Kurumu Otoritesi Ahmed Al Rajhi’nin önerisi üzerine yapıldı.

Al Rajhi, öneriyi, çeşitli medya raporlarında ve kamu kurumları tarafından yayınlanan açıklamalarda, engelli bireyleri tanımlamak için farklı terimlerin kullanıldığını görmesinden sonra böyle bir öneriyi sundu.

Tüm bakanlıkları, enstitüleri ve devlet kurumlarını kraliyet kuralına uygulamaya ve “engelliler bireyler” terimini tüm iletişim araçlarında kullanmaya ve diğer kelimeleri kullanmaktan kaçınmaya çağırdı.

Engelliler Bakım Kurumu Otoritesi yetkilisi Hisham el Haydari, “engelli bireyler” teriminin kullanılmasının, Suudi Arabistan’ın imzaladığı uluslararası sözleşmelere bağlılığının bir parçası olduğunu ve bunun evrensel olarak kabul edildiğini sözlerine ekledi.

Arab News