Umman: Saldırının ardından iki kurtarma gemisi ve keşif uçağı gönderdik

Umman, Umman Körfezi’nde iki tankerin saldırıya uğramasının ardından bölgeye iki kurtarma gemisi ile bir keşif uçağının gönderildiğini açıkladı.

Umman resmi haber ajansı ONA’nın haberine göre Umman Deniz Güvenlik Merkezi, dün hedef alınan iki tankerden yardım çağrısı aldıklarını ve bunun ardından bölgedeki arama kurtarma operasyonlarına yardımcı olmak amacıyla bölgesel ve uluslararası deniz güvenlik merkezleriyle koordine içerisinde harekete geçtiklerini aktardı.

Bloomberg, dün Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) denize açılan iki tankerin Hürmüz Boğazı yakınında saldırıya uğradığını duyurmuştu.

Reuters ise Umman Körfezi’ndeki bir petrol tankerinin torpidoyla vurulduğunu ve her iki geminin mürettebatının tahliye edildiğini bildirmişti.

Diğer taraftan, Umman Radyo ve Televizyon Genel Otoritesi resmi Twitter hesabı üzerinden, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağın, “Umman, Suudi Arabistan’daki Abha Uluslararası Havaalanı’na yapılan saldırı da dâhil olmak üzere Yemen’deki savaşla ilgili askeri gerginlik ve sahada yaşanan olayları büyük ilgi ile takip ediyor” ifadelerini kullandığı paylaşımında bulundu.

Şarkul Avsat