BAE’den uluslararası topluma enerji koridorlarını koruma çağrısı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nehyan, uluslararası topluma, küresel seyrüseferi korumak için enerji koridorlarını güvence altına alma çağrısında bulundu. Mevcut durumda bölgenin istikrarını sarsmaya çalışanların büyük hedefi görmediğini ifade etti.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya resmi bir ziyarette bulunan Abdullah bin Zayed Al Nehyan, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Orta Doğu’nun gelişimini ikiye katlayabilecek ülkeleriz. Ancak orada muhalif ve radikal sesler var. Geleceğe bakmayıp geçmişe takılıp kalanlar var. Kimi ise insani değil, ırkçı bir bakış açısına sahip. Bazıları ise kendisinin ve ona kalan mirasın diğerlerinden daha üstün olduğuna inanıyor” dedi.

Bu faşist fikir ve rejimlerin bölgeyi yok etmek istediğine dikkat çeken Bakan Zayed, “Bu nedenle silahlı çatışmalara değil dünya çapında Bulgaristan gibi bazı dostlarımıza güveniyoruz. Aydınlanma, hoşgörü ve başarıyı yaymak, karanlık taraflarla mücadele için en iyi yoldur. Bunun için birlikte çalışalım” dedi.

Şarkul Avsat