Ebu Gayt, Sudan’a gidecek

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Sudan’daki geçiş sürecinin demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesi için ülkedeki taraflara barışçıl yolu izlemenin önemini vurgulamak üzere yarın Hartum’a gidecek.

Genel Sekreteri’n resmi sözcüsü Mahmud Afifi, gerçekleştirdiği basın toplantısında ziyaretin Ebu Gayt’ın Sudan’daki gelişmelere verdiği önem kapsamında gerçekleştirileceğine dikkat çekti. Ayrıca Arap Birliği’nin üye devletlerde tam bir güvenlik ve istikrar sağlanması isteği ile yakından ilgilendiğini söyledi.

Afifi, Ebu Gayt’ın Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el- Burhan ve Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri’nin (ÖDBG) liderleri ile bir araya geleceğini bildirdi.

Basın açıklamasına göre Ebu Gayt, Sudan’daki geçiş sürecinin demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesi için ülkedeki taraflara barışçıl yolu izlemenin önemini vurgulayacak. Durumu tırmandırma veya ateşi körüklemeden sakınma çağrılarında bulunacak. Ayrıca Arap Birliği’nin Sudan’ın güvenliği, istikrarı ve ulusal birliğini güçlendirme taahhüdü üzerinde duracak.

Şarkul Avsat