Biden seçim yarışında Trump’ın önünde

ABD televizyon kanalı Fox News’in yaptığı 2020 ABD Başkanlık seçimi anketine göre eski Başkan Barack Obama’nın yardımcılığını yapan Joe Biden yarışı önde götürüyor. Anket sonuçlarına göre Demokrat adaylar Cumhuriyetçilere oranla seçimi önce götürürken mevcut Başkan Donald Trump ise 6. sırada bulunuyor.

Fox News kanalının yaptığı seçim anketine göre Demokrat Parti adayı Joe Biden, Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump karşısında 13 puan önde. Anket sonuçlarına göre Biden yüzde 53 oy oranıyla öndeyken Trump’ın oy oranı ise yüzde 40.

Bir diğer Demokrat aday Bernie Sanders da Trump karşısında olası bir genel seçimde yüzde 51’e karşı yüzde 40 ile yarışı önde götürüyor. Diğer Demokrat adaylardan Kamala Harris 8 puan, Elizabeth Warren ise 7 puanla Trump’ın önünde görünüyor.

Anket, 3 Kasım 2020’de yapılacak seçimlere 500 gün kala açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan CBS televizyon kanalı anketinde de Biden’ın Trump’la seçim yarışını kafa kafaya götürdüğü aktarılmıştı.

CBS tarafından yapılan ankette ayrıca, Biden’ın Demokrat kesimin erken seçim hazırlıklarında 18 kilit eyalette öncelik verdiği belirtildi.