Binali Yıldırım: Suriyelileri göndereceğiz

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bugüne kadar 500 bine yakın Suriyeli’nin Cerablus ve El Bab’a gittiğini, Türkiye’nin güney sınırı boyunca uzanan 711 kilometrelik bandı temizleyip diğerlerinin de oraya gönderileceğini açıkladı.

HABER MERKEZİ – Binali Yıldırım, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde çıktığı canlı yayında, Suriyeli göçmen sorunuyla ilgili soruya özetle şu yanıtı verdi:

“… Bunlar geçici, gidecekler. Biliyorsunuz Afrin harekatını yaptık, ben başbakandım. Oraya şimdi bir kısmını gönderdik. Cerablus’u, El Bab’ı aldık oraya gönderdik. 500 bine yakın Suriyeli gitti. Şimdi Fırat’ın doğusundaki o bölgeyi, 711 kilometrelik bandı temizleyip diğerlerini de oraya göndereceğiz.

Ama bu süre içerisinde, İstanbul’da yaşayan, özellikle belirli ilçelerde; Fatih, Zeytinburnu, Esenyurt, Beyoğlu gibi bölgelerdeki sayı fazla. Burada bir asayiş sorunu, İstanbullular’ın huzurunu, İstanbullular’ın rahatını kaçıran olaylara karışırlarsa, kanunsuz işler yaparlarsa, bunların normal seyirde gitmesini beklemeden hiç kusura bakmasınlar tutar göndeririz. Bu kadar açık…”

EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL’UN SOKAKLARI TEHDİT ALTINDA

Ekrem İmamoğlu ise aynı konuda özetle şunları söyledi:

“İstanbul’un sokakları tehdit altında. İstanbul’un mahallelerinde doğudan, güneyden, kuzeyden gelen vatandaşlarımız, ekmeğinin elinden alındığını düşünüyor. Ve bu hususla ilgili bizden aktif rol almamızı istiyor. Biz aktif rol alacağız. Bu sürece çok önemli bir başlık olarak ele alıp mutlaka katkı sunacağız.”

Yıldırım ve İmamoğlu, Türkiye’nin Suriye’de yaşanan insanlık dramına sahip çıktığını, mültecilere kucak açtığını ama batı tarafından yalnız bırakıldığını vurguladı.