Lübnan Cumhurbaşkanı: Siyasi oyunlar sebebi ile kaplumbağa hızında ilerliyoruz

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın durumu yavaş yavaş batmakta olan Titanik gemisini andırırken, Titanik yolcuları ise tehlikenin farkında olmadan geminin büyük salonunda dans etmeye devam ediyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn’ı makamında ziyaret edenler tarafından Şarku’l Avsat’a yapılan açıklamalara göre, siyasi partilerin Lübnan’ın içinde bulunduğu durumdan kurtulması için çaba sarf ettiği ifade edilirken, ‘zamanın, lükse izin vermediği’ aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Avn ise konu hakkında yaptığı açıklamada, “Evet ülke için yapıyoruz, ancak başarılarımızın hızı kaplumbağa yavaşlığında” diyerek, bu durumdan kurtulmak için siyasi sorumluluk almak gerektiğini vurguladı. Avn, ülke ekonomisinin sadece bir parti veya taraf için öncelik olmadığını ifade ederek ekonominin herkes için önemli bir mesele olduğuna dikkat çekti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, kemer sıkma politikası kapsamında devlet kurumlarındaki bazı seslerin maaşlarda artış talep eden ve onları greve sürükleyen sesler olduğunu belirterek, bu durumu garip bulduğunu ifade etti.

Şarkul Avsat