Husilerin Suudi Arabistan’a saldırdığı SİHA’lar imha edildi

Yemen’deki meşrutiyeti destekleyen Koalisyon güçleri bugün yaptığı açıklamada Hudeyde’den Suudi Arabistan topraklarına gönderilen patlayıcı yüklü Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) Hacca hava sahasında imha edildiğini bildirdi. Koalisyon açıklamasında, düşman Husi güçlerinin etkisiz hale getirilmeye devam edildiğini vurguladı.

Yemen’deki meşrutiyeti destekleyen Koalisyon Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Koalisyon hava kuvvetlerinin Yemen’den Suudi Arabistan’a gönderilen SİHA’yı bugün sabah saat 09:00’da imha ettiğini açıkladı.

Maliki, Husilerin Hudeyde’den gönderdiği tespit edilen SİHA’nın Hacca ilinin hava sahasında düşürüldüğü bilgisini verdi.

Maliki açıklamasında İran destekli terörist Husi milislerin, Stockholm Anlaşması’nı ve Hudeyde’deki ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ettiğini belirterek Hudeyde ilinden gönderilen balistik füze ve SİHA’larla saldırılarını sürdürdüğünü söyledi. Husilerin sürdürdüğü düşmanca faaliyetlerin bölgesel ve uluslararası güvenlik için gerçek bir tehdit oluşturduğunu ve Stockholm Anlaşması için gösterilen siyasi çabaları baltaladığını belirten Maliki, Husilerin balistik füzeler ve bubi tuzakları gibi düşmanca faaliyetlerinde insanları kalkan olarak kullanarak uluslararası insan haklarını ihlal etmeye devam ettiğini vurguladı.

Maliki, Koalisyon güçleri liderliğinin uluslararası insani hukuk ve geleneksel kurallara uygun olarak söz konusu terör eylemleriyle başa çıkmak için caydırıcı önlemler alınması ve uygulanması gerektiğinin altını çizdiğini aktardı.

Şarkul Avsat