Angela Merkel

Merkel’in titremesinin nedeni ortaya çıktı

Almanya Başbakanı Angele Merkel’in dün başkent Berlin’de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy için düzenlenen resmi tören sırasında titremesinin susuzluktan kaynaklı olduğu açıklandı.

Hamburg-Eppendorf Üniversite Hastanesi acil servis bölümü başkan yardımcı Alexander Schultze konu ile ilgili bugün yaptığı açıklamada, Merkel’in sıvı eksikliği nedeni ile vücudunun titremesinin tıbbi açıdan endişe verici olmadığını belirterek, bu havalarda sıvı eksikliğinin normal bir durum olduğunu belirtti.

TÖREN SIRASINDA TİTREMİŞTİ

3 bardak su içtikten sonra normale dönen Merkel’in bu durumunun endişeye yaratmadığını ifade eden Schultze, ani titremenin kan dolaşımındaki kısa süreli bir sorunun işareti olabileceğini belirtti.

Almanya Şansölyesi dün başkent Berlin’de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy için düzenlenen resmi tören sırasında titremeye başlamıştı.

Merkel, Zelenskisy ile düzenlediği basın toplantısı sırasında üç bardak su içtikten sonra kendine geldiğini belirterek, sıvı eksikliği nedeni ile titrediğini ifade etti.

Şarkul Avsat