O ülke havadan böyle görünüyor

Sanatçılar ve fotoğrafçıların hayallerini süsleyen Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) bir de havadan çekilmiş fotoğraflarla seyredin. Ortaya çıkan her bir görüntünün ayrı bir hikayesi var.

Above: Aerial Photography ( Yukarıdan: Hava Fotoğrafçılığı)  sergisi hakkındaki en güzel şey serginin adında da belirtildiği gibi fotoğrafların yukarıdan çekilmiş olması.

BAE’de bu yıl Manarat Al Saadiyat’taki fotoğraf stüdyosu tarafından farklı fotoğraf türlerini vurgulamak ve incelemek için bir sergi düzenleniyor.  Sergideki odak nokta, BAE’de yaşayan 12 profesyonel fotoğrafçı ve sanatçılar tarafından drone ile çekilen fotoğraflar olacak.

Küratör Bader Al Nomani, “Halkımız için yeni bir deneysel deneyim yaratmak istiyoruz. Yakından baktığımız şeylerde bazı öğeleri gözümüzden kaçırıyoruz. Bu yüzden kuşbakışı bir görünüm kazandırmak istedim” diye konuştu.

Bu sergiye ayrıca Visual Drone Art’ın kurucusu Martin Sanchez’de katılacak. Sanatçı uluslararası camiada iyi tanınmasına rağmen çalışmalarının ilk halka açık sergisini inşa etti.

HAYALERİNİ BİRLEŞTİREN SANATÇI

Bir çocuk olarak uçaktan etkilenen Sanchez, küçükken pilot olmaya isteklidir. Ama büyüdükçe, dijital dünyaya olan ilgisi arttı, grafik ve arayüz tasarımında çalışmanın yanı sıra bir drone kullanarak tutkularını birleştirdi. Serginin açılış gecesinde bir konuşma yaptı ve ertesi gün Reem Adası’nda bir atölye açtı.

BURJ HALİFE’NİN MANZARASINA UYANAN SANATÇI

Sergideki diğer önemli noktalar arasında, Ramazan’ın bizi bir araya getirdiği Dr. Ahmad Al Rais’in çektiği fotoğraflar ve Peter Jay’in gerçek anlamda yan yana yerleştirilmiş görüntüleri; Her şeyin hayal gücü ile başladığı bu eserde, çölde Burj Halife’nin manzarasına uyanan birinin gösterildiği fotoğraflar yer alıyor.

BAE’nin tarihini hava fotoğrafçılığını kullanarak kaydetmek, medyanın farkındalığını ve takdirini arttırmaya yardımcı olacak bu sergi gibi platformlar için de hayati önem taşıyor.

The National