​ABD Meclis Başkanı: Trump hata yaparsa bundan sorumlu tutulacak

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi çarşamba günü yaptığı açıklamada Demokratlar tarafından yürütülen soruşturmalarda, Trump’ın uygulamalarda büyük bir hata yaptığının ortaya çıkması halinde konseyin ABD Başkanı’nı sorgulayabileceğini söyledi.

The Christian Science Monitor dergisinin verdiği kahvaltıya katılan Pelosi gazetecilere yaptığı açıklamada “Eğer hata yaptıysanız soruşturmaya tabi tutulursunuz” dedi.

ABD Başkanı’na suçlama yönetilmesi için oy kullanılmasının bir seçenek olup olmadığına dair soruyu yanıtlayan Pelosi, böyle bir fikrin önerilmediğini söyledi.

Gerilim artıyor

Pelosi ve Trump son dönemde birbirlerine karşı ihanet suçlamasında bulundu. Pelosi, Trump’ın kendisi hakkında konuşmasını ‘can sıkıntısı’ olarak değerlendirerek onu ‘ayrımın en büyük lideri’ olarak niteledi.

Trump da Pelosi’yi utanç verici, nefret dolu ve intikam sahibi biri olarak tanımladı.

Trump, Fox News ile yaptığı röportajda “Nancy asabi… Nancy Pelosi bir felaket… O tam bir felaket” ifadelerini kullandı.

Trump, başkanlık koltuğuna oturmasından sonra Pelosi’ye olduğu gibi diğer liderlere de hakaret etmekten çekinmedi. Demokratlar son haftalarda çalışmalarına hız vererek Trump’ın soruşturmaları engelleme çabalarını gündeme aldı.

Şarkul Avsat