Sosyal medyada linç edildi! Güzel mankenin başına gelmeyen kalmadı!

Tepkilerin ardından Bella Hadid’in Dubai Alışveriş Merkezi’ndeki fotoğrafları da kaldırıldı.

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan bayraklı uçakların bulunduğu noktalara ayaklarını uzatmasına tepki gösterilmesinin ardından iki ülkeden özür dilemesine rağmen tepkiler azalmadı.

Gelen tepkiler nedeniyle Dubai Alışveriş Merkezi, Bella Hadid’in fotoğrafları kampanyalardan kaldırdı.

Dubai Alışveriş Merkezi, gelen tepkilere Twitter üzerinden cevap vererek şunları yazdı:

“Ülkemizin ve bölgemizin kültürel hassasiyetlerini saygı duyulmasını sağlıyoruz. Konuyu, gerekli adımların atılması için markalara ilettik.”

The National’a konuşan bir sözcü, “Parfums Christian Dior, 22 yaşındaki modelin fotoğraflarını Dubai Alışveriş Merkezindeki kampanyalarından kaldırdı” açıklamasında bulundu.

Lüks marka Bulgari, The National’a şu anda “Bella Hadid ile Dubai Alışveriş Merkezi’nde devam eden kampanyaları” olmadığını söyledi.

KİK vatandaşlarını Bella Hadid’e tepki gösterdikleri tek şey ayakları ile bayrakları göstermesi değil, bazı hayranları, Bella Hadid’in daha önce BAE ve Suudi Arabistan eleştiren New York Times ön sayfasını Instagram’da hikâye olarak paylaştığını iddia ediyor ama bu hikayeye artık ulaşılamıyor.

Alışveriş merkezi ayrıca, Dior ile planlanan bir etkinliğin, takipçilerinin taleplerine cevap olarak iptal ettiğini açıkladı.

Güzel mankeni hedef alan tartışmalar bu paylaşımın ardından başlamıştı…

Hollandalı bir anne ve Filistinli babanın çocuğu olan Hadid, hayranlarının öfkeli yorumlarının ardından görüntüyü hemen silmiş ve neden böyle bir paylaşım yaptığını açıklamıştı:

“Paylaşımlarımın ve sosyal platformlarımın herhangi birine nefret için kullanılmasını asla istemem, özellikle de kendi güzel ve güçlü mirasımdan olanlara karşı. Ailemin Müslüman ve Arap yönünü çok seviyorum ve önemsiyorum, aynı şekilde dünyanın her yanındaki erkek ve kız kardeşlerimin de. Onları suçladığımı düşünen herkesten, özellikle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden içtenlikle özür dilemek isterim.”

Hadid, Instagram’da 24.9 milyondan fazla hayranlarının “yanlış anlama”yı affedeceğini umduğunu dile getirerek bir paylaşım daha yaptı ve “Bu sabah olan affedilebilir bir hataydı… Asla ama asla kasten birini gücendirmem. Çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

The National