Balsam, Tanzanya’daki çocuklara umut ışığı oldu

Uluslararası Balsam Örgütü’nden bir ekip, Tanzanya’ya gerçekleştirdiği seyahatin ilk gününde üç ameliyat gerçekleştirdi.

Ekip, Tanzanya’ya tehlikeli çocuk ameliyatlarını gerçekleştirmek üzere gitmişti. Uluslararası örgütün ekibine Kral Faysal Hastanesi Pediatri Cerrahisi Danışmanı Uzman Dr. Zekeriya Subhi Habib başkanlık ediyor. Ekipte ayrıca Malezyalı yoğun bakımda pediatrik rehabilitasyon uzmanı Julia Antony’nin yanı sıra Suudi hemşireler de yer alıyor.

40 ÇOCUĞA 46 AMELİYAT

Kral Faysal Hastanesi Pediatri Cerrahisi bölüm başkanı, Prof. Dr. Zekeriya Habib, Uluslararası Balsam Örgütü’ne bağlı sağlık ekibinin ziyaretin ilk gününde doğum sonrası deformasyondan muzdarip üç çocuğu ameliyat ettiğini bildirdi. Ameliyatların 7 saatten fazla sürdüğü bilgisini veren Habib, operasyonların çocukların sindirim ve üreme sistemlerindeki deformasyonlar üzerinde yoğunlaştığını kaydetti.

Söz konusu seyahat, geçen mart ayında, Tanzanya hükümetinin ikinci talebine cevaben Riyad’daki Tanzanya Büyükelçisi Hamid Eid Marghazi ve Tanzanya Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak yapılan ziyaretlerin uzantısı olarak gerçekleşiyor. Ekip, söz konusu ziyarette 40 çocuk için 46 ameliyat gerçekleştirmişti.

Şarkul Avsat