Birleşik Arap Emirlikleri, dördüncü uydusunu Ay’a gönderecek

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin, dördüncü uydusu olan Falcon Eye, 6 Temmuz günü Güney Amerika’daki French Guiana Uzay Merkezi’nden yörüngeye fırlatılacak.

Falcon Eye 1 ile BAE tarafından gönderilen uydu sayısı 10’a ulaştı. BAE, 2020 yılına kadar yörüngede 12 uyduya sahip olmayı hedefliyor.

YÜKSEK DONANIMLI 4. UYDU

BAE uydusu Airbus Savunma ve Uzay ve Thales Alenia tarafından yapıldı. Uydu yüksek çözünürlüklü görüntüleme sistemi ile donatıldı ve yer kontrol istasyonuna geri ilettiği verileri haritalama, tarımsal izleme, kentsel planlama ve çevrede meydana gelen değişiklikleri izlemek için kullanılacak. Ayrıca doğal afetler için müdahale planlamasına ve BAE’nin sınırlarının ve kıyılarının izlenmesine de yardımcı olacak.

Yaklaşık bin 500 kilogram ağırlığındaki uydu, 550’den fazla uyduyu uzaya fırlatan Avrupa şirketi Istalian Space Agency tarafından fırlatılacak.

DAHA ÖNCEKİ UYDULAR BÜYÜK BAŞARI SAĞLADI

BAE, tamamen Emrirati yapımı uydu olan KhalifaSat’ı geçen yıl Ekim ayında uzaya fırlatmıştı. Uydu şu anda Alçak Yörüngede ve Muhammed Bin Raşid Uzay Merkezi’ne yüksek kaliteli görüntüler alıp göndermek için beş yıl boyunca burada kalacak.

Uydunun fırlatılması BAE liderleri tarafından “Benzeri görülmemiş bir Emirati başarısı” olarak karşılandı.

İLK BAE’Lİ ASTRONOT AY’A AYAK BASACAK

Bu arada, BAE’nin ilk astronotu Hazza Al Mansouri, Eylül ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmeye hazırlanırken, uzayla ilgili bir sonraki dönüm noktası için hazırlanıyor. Mansouri, sekiz günlük görevde BAE’yi temsil etmek için binlerce aday arasından seçildi.

The National