Milli Savunma Bakanlığı: Rejim saldırısında 1 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Suriye rejim kuvvetleri tarafından İdlib’teki gözlem noktasına düzenlenen saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Suriye rejim güçlerinin İdlib’teki Gerginliği Azaltma Bölgesinde kontrol ettiği bölgeden, 10 numaralı Gözlem Noktamıza bugün kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları ile saldırılar gerçekleştirilmiştir. Yapılan saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık açıklamasında, rejim güçlerinin kasıtlı olarak gerçekleştirdiği saldırıya Türk askerinin anında karşılık verdiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında saldırının ardından Rusya’nın Ankara Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığına çağrılarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu belirtilerek, rejim güçlerinin en ağır şekilde cezalandırılacağı duyuruldu.

Türkiye’nin Rusya ile yürüttüğü Astana süreci kapsamında İdlib’te ilan edilen çatışmasızlık bölgesinde 12 Türk gözlem noktası bulunuyor.

İdlib’in, Eylül 2018’de Türkiye ve Rusya arasında imzalanan anlaşmaya göre silahtan arındırılmış bir bölge olarak kalması kararlaştırılsa da, Rus ve rejim uçaklarının bölgedeki sivillere yönelik saldırıları devam ediyor.

Anlaşma, Türkiye’nin rejimin iki destekçisi olan Rusya ve İran ile işbirliği yaptığı Astana görüşmeleri çerçevesinde gelirken, Nisan ayından bu yana rejim güçleri Rusya’nın desteği ile İdlib’te askeri faaliyetlerini hızlandırdı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejimini Rusya ile işbirliğini baltalamakla suçladı.

Şarkul Avsat